hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Koronavirüs' sanat üretimini artırdı

    Koronavirüs sanat üretimini artırdı
    expand

    'Koronavirüs' sanat üretimini artırdı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - DÜNYAYI etkisi altına alan, binlerce insanın da ölümüne neden olan koronavirüs salgını nedeniyle 'Evde Kal' sloganına uyan Antalyalı sanatçılar, evlerinde sanat üretimlerini artırdı.
    Antalyalı el sanatları sanatçısı Gülderen Tankuş, sanat atölyesine çevirdiği evinin bir odasında geri dönüşüm uygulamasıyla ekonomiye katkıda bulunuyor. Tankuş, yakın çevresinden kullanılmayan eski eşyaları, küçük objeleri, eski kumaşları, kıyafetleri topluyor, çöpe atılmaktan kurtarıyor. Gülderen Tankuş, eski her türlü kıyafeti kesip dikerek farklı kıyafetlere, çocuk yorganı, yastığı, çeşitli dekoratif ve kıyafet üstü süs eşyalarına, el, omuz ve sırt çantalarına dönüştürüyor.
    Kendisini beşinci kuşak Antalyalı olarak gören Gülderen Tankuş, gençlik yıllarında başladığı eski eşya ve kıyafetleri yenileme, sanat eserlerine dönüştürme çalışmalarını emekli olduktan sonra da sürdürdüğünü söyledi. Çevresindeki insanlara 'eskiyi yenileme' eğitimi de veren Gülderen Tankuş, "Bu sayede ekonomiye de katkıda bulunuyorum" dedi.
    Tankuş, "Koronavirüs salgını yüzünden evlere kapandık. Evde karantina günlerini iyi değerlendirmeliyiz diye düşündüm, malzemelerimi evime taşıdım. Evde temizlik, çamaşır-bulaşık yıkama, yemek pişirme haricinde kalan zamanım çalışarak geçiyor. Evde kalarak sanat üretimimi artırdım. Hayat normale dönünce de pazarlayıp aile bütçeme katkıda bulunacağım. Böyle zamanda kadınlarımız boş durmasın, sanatla uğraşsın, yeteneklerini ortaya çıkarsın" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow