hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Köy pazarında panayır havası yaşanıyor

    Köy pazarında panayır havası yaşanıyor
    expand

    Köy pazarında panayır havası yaşanıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediyesi tarafından kurulan Antalya Köy Pazarı'nda 600 kadın üretici

    ürettikleri doğal ürünleri satışa sunuyor.

    Kepez Belediyesinin, kadın üreticilere destek vermek ve tüketicileri doğal ürünlerle buluşturmak amacıyla projelendirdiği Antalya Köy Pazarı, 2. kez kuruldu. Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde hayata geçirilen köy pazarı, üreticiden ve tüketiciden büyük ilgi görüyor. Panayır havasının yaşandığı köy pazarı, her pazar Antalya-Burdur yolu Kepez Varyant başlangıcındaki Park Funtastic'de kuruluyor.

    Antalya'nın ilçelerinden ve çevre illerden 485 kadın çiftinin katılımıyla hizmete açılan köy pazarında, bu hafta üretici sayısı 600'e çıktı. Doğal ve sağlıklı ürünlerin aracısız alma imkânının sunulduğu pazara, kent sakinleri bu hafta da büyük bir ilgi gösterdi. Pazarda, sebze meyveden, süt ürünlerine, hamur işlerinden doğal bitkilere kadar geniş bir ürün tüketiciye sunuluyor. Kadın üreticiler, ürünlerini belediyenin oluşturduğu üzeri kapalı tezgâhlarda satıyor. Yüzlerce vatandaş, pazardan alışveriş yaptı.

    Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de pazardaki tezgâhları gezerek, üreticilerle sohbet etti ve ürünleri inceledi. Başkan Tütüncü daha sonra pazar alanında kurulan kazanlarda pişirilen keşkeği, elleriyle hemşehrilerine ikram etti.

    'ANTALYA KÖY PAZARI'NDAN HERKES MUTLU'

    Antalya'nın 19 ilçesinden ve çevre illerden gelen kadın üreticiler ile kadın kooperatiflerinin ürünlerini, köy pazarında aracısız pazara sunduğunu belirten Tütüncü, açıklamasında şunları kaydetti: “Bu hafta pazarımızda keşkek ikram ettik. Her vesile ile hemşehrilerimizle birlikte olmaya, yeni gönül yolları yapmaya ve sevgimizi büyütmeye devam ediyoruz. Geçen hafta 485 kadınla başlayan Antalya Köy Pazarımız bu hafta 600 kadın üreticiye ulaştı. Köy pazarımız, tamamıyla kadınların ürettiği doğal ve organik ürünlerin, el emeği göz nuru eserlerin aracısız pazara sunulduğu harika bir mekân oldu. Pazarla, kadınların aile ekonomilerine katkılarını da büyütüyoruz. Antalyalılara, köy pazarımızla çam ormanları içerisinde harika bir hafta sonu geçirme imkanı da sunuyoruz. Şehir sakinlerini doğal ve organik ürünlerle buluşturuyoruz. Antalya Köy Pazarı'nda üretici de tüketici de mutlu."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow