hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kuaförler pazar günü çalışabilecek

    Kuaförler pazar günü çalışabilecek
    expand

    Kuaförler pazar günü çalışabilecek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da 1.5 aydır uygulanan kuaförlerin pazar günü çalışma yasağı kaldırıldı. İsteyen kuaförler, pazar günü işyerlerini açabilecek. Berberler ise pazar günü izin kullanmaya devam edecek.

    Antalya Valiliği, Ticaret İl Müdürlüğü, Antalya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (AESOB) ve Antalya Ticaret Sanayi Odası (ATSO) işbirliğiyle alınan kuaförlerin pazar günü tatil kararı, halkın ve esnafın talebi doğrultusunda iptal edildi. Antalya Kuaförler ve Manikürcüler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Tolgahan Demir, 2018 Haziran ayında haftada bir gün izin yapmak için referanduma gittiklerini hatırlattı. Referandumda esnafın yüzde 85'inin izin günlerinin olmasını talep ettiğini söyleyen Demir, referandum sonucunda kuaförlerin pazar günü izin kullanmasına karar verildiğini belirtti. Ekim ayında kararın onaylandığını hatırlatan Tolgahan Demir, uygulamaya başladıktan 1.5 ay sonra kuaförlerin ve vatandaşların talebi doğrultusunda, pazar günü izin kararının iptali için talepte bulunulduğunu anlattı.

    'KISITLAMALAR KALDIRILDI'

    Tolgahan Demir, “Halktan gelen yoğun talep doğrultusunda, esnafın da görüşü alınarak pazar günü izin kararı iptal edildi. Kuaförler kendi belirlediği günlerde haftada bir gün istedikleri zaman dükkanlarını kapatabilecek. Bunun yanında haftanın her günü açık kalan kuaförlerimiz de olacak. Bu her kuaförün kendi kararıdır. Kısıtlama kaldırıldı. Berberler pazar günleri izin kullanmaya devam edecek" diye konuştu.

    BERBERLER İZİN KULLANMAYA DEVAM EDECEK

    Antalya Valiliği'nden yapılan açıklamada ise 'Kadın kuaförlerinin pazar günleri kapalı olması yönünde verilen karar, odaların başvurusu üzerine kaldırıldı. Yeni karara göre, berberlerle ilgili karar uygulamada kalırken, kuaförler ve manikürcülerin pazar günleri çalışmasına izin verildi" denildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow