hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kültür Kafeler Caddesi'nde ikinci etap başladı

    Kültür Kafeler Caddesinde ikinci etap başladı
    expand

    Kültür Kafeler Caddesi'nde ikinci etap başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA,(DHA) - KEPEZ Belediyesi'nin, Kültür Mahallesi'nde Kafeler Caddesi olarak bilinen 3805 Sokak'ta başlattığı cadde düzenlemesi projesinin birinci etabının yapımında sona gelindi. Projenin ikinci ve üçüncü kısmı da hızla tamamlanıyor.

    Üniversite öğrencilerine yönelik işletmelerin bulunduğu Kültür Mahallesi'ndeki Kafeler Caddesi'ni, daha işlevsel ve estetik hale getirecek projenin yapımında sona yaklaşıldı. Geçtiğimiz ekim ayında ilk kazmanın vurulduğu proje, caddedeki esnafın ve bölgede yaşayanların yapım sırasında zarar görmemesi için üç etap halinde yapılıyor. Kafeler Caddesi Düzenlemesi Projesi'nin inşası, Akdeniz Üniversitesi'nde pandemiden dolayı yüz yüze eğitimin yapılmadığı dönemde başlatıldı.

    PROJENİN 1'NCİ ETABI TAMAM

    Yüklenici firma, Kafeler Caddesi'ni, Antalya'nın en prestijli caddelerinden birine dönüştürecek olan projeyi, kısa zaman içerisinde tamamlamak için yoğun bir mesai ile çalışıyor. Cadde düzenlemesinin ilk etabının inşasında yüzde 90'lar seviyesine gelen yüklenici firma, projenin 2 ve 3'ncü kısımlarının yapımını da hızla tamamlıyor. Caddedeki, dekoratif elektrik direklerinin monte edilmesi, baskı beton kaldırımının yapılması, çöp konteynerlerinin yer altına alınması, otopark alanlarının oluşturulmasına yönelik çalışmaları devam ediyor.

    İLK ASFALT DA DÖKÜLDÜ

    Fen İşleri Müdürlüğü de, caddenin asfaltını dökmeye başladı. Müdürlük ekipleri, caddenin, kaldırım ve dekoratif işlerinin tamamlanan kısmına, kırmızı kot uygulamasından sonra temel asfalt tabaka olan binder asfaltı serdi. Bu kapsamda caddeye 1536 ton sıcak asfalt döküldü. Bu asfaltın üzerine de son kat olan modifiye bitüm esaslı aşınma tabakası uygulanacak.

    Fen İşleri Müdürlüğü yetkileri, caddenin diğer bölümlerinin asfaltını da yakın bir zamanda yapacaklarını ifade ettiler.

    BAŞKAN TÜTÜNCÜ PROJEYLE YAKINDAN İLGİLENİYOR

    Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de, büyük önem verdiği Kafeler Caddesi Düzenlemesi Projesi'nin çalışmalarını yakından takip ediyor. Başkan Tütüncü, "Proje yapımının yakın bir tarihte tamamlanacak. Düzenleme tamamlandığında Kafeler Caddesi önemli bir cazibe merkezi haline gelecek" dedi. Kafeler Caddesi'ne, mevcut ağaçları korunurken, 100 adet de yetişmiş portakal ağacı dikilecek.

    FOTOĞRAFLI

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow