hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    7 öğrenciye hafızlık belgesi

    7 öğrenciye hafızlık belgesi
    expand

    7 öğrenciye hafızlık belgesi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA) - KUMLUCA'da Müftü Sadık Kavalcı Kuran Kursu'nda yaklaşık 15 aylık hafızlık eğitimini tamamlayan 7 öğrenciye, Kumluca Müftüsü Hacı Kahraman tarafından hafızlık belgeleri verildi.
    Eğitici İlyas Böcü himayesinde hafızlık eğitimini tamamlayan Recep Başaran, Hasan Dalmaz, Ö. Faruk Çelebi, Muhammet Dağyurt ve Hasan Muhammet, beratlarını Müftü Hacı Kahraman'dan aldı. Ebu Bekir Şimşek ve Akif Arıtürk, şehir dışında olmaları nedeniyle belge törenine katılamadı. 
    Kumluca Müftüsü Hacı Kahraman, “Hafızlık eğitimini tamamlayan gençler, aileleri ve eğitim veren hocaları çok zorlu bir süreçten geçti. Çocuklarımız zaman zaman zorlandı. Sonunda zoru başardılar. Çocuklarımız hafızlığa akil baliğ olmadan masum günahsız bir yaşta başladılar. Kuranı Kerim'i ezberlediler. Peygamberimizin hafızların ebedi âlemde 70 kişiye şefaat edecekler müjdesine nail oldular. Hafızlık eğitimini tamamlayan gençlerimizi kutluyorum. Başarılarının devamını diliyorum" dedi.
    Hafız babaları adına konuşan İskender Dalmaz ise “Çok zorlu bir süreç yaşadık. Oğlum Hasan, hafızlığa başladığında çok küçüktü. Eve gelince kursa, kursa gidince eve gelmek istemezdi. Bulunduğu ortama alışırdı. Koparmak zor olurdu. Zoru başardı, aklı başında delikanlı oldu. Hafız oldu. Gururluyuz, mutluyuz. Müftümüzden ve hocalarımızdan Allah razı olsun" dedi. 

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow