hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Adrasan Göleti'nde inceleme

    Adrasan Göletinde inceleme
    expand

    Adrasan Göleti'nde inceleme

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA)- AK PARTİ Kumluca İlçe Başkanı Erol Uysal ve DSİ Finike 133. Şube Müdürü Adem Özdemir, yapımı tamamlanan Adrasan Göleti'nde incelemelerde bulundu.

    AK Parti Kumluca İlçe Başkanı Erol Uysal ve DSİ Finike 133. Şube Müdürü Adem Özdemir, kapalı sistem sulamaya açılan Adrasan Göleti'nde ve suladığı alanda incelemelerde bulundu. Gölette ve suladığı alanda incelemelerde bulunan AK Parti İlçe Başkanı Erol Uysal, "Adrasan Göleti'nin çalışmaları 2008 yılında başladı. Yapımı 2018 yılında tamamlandı. Hükümetimiz tarafından bu gölete 2020 yılı itibarıyla 45 milyon, kapalı devre sulama sistemine de 20 milyon civarında harcama yapıldı. Bu DSİ'nin kurum olarak ilçe olmayan bir bölgeye harcanan en büyük ödenektir. Bu sistem salma sulamaya değil damlama, yağmurlama sistemine göre hazırlandı. Salma sulama sistemine sulama birliğimiz müsaade etmeyecektir" dedi.

    Adrasan Göleti'nin işletmesinin Korkuteli Sulama Birliği'ne verildiğini aktaran Erol Uysal, "Mesela elektrik gideri yok. Adrasan Göleti'mizdeki sulama sistemi yeni bir sistem. Herhangi bir arıza olduğunda tamir ve bakımı yapılamayacak olduğu için Korkuteli tercih edilmiştir. Çünkü aynı sistem Korkuteli'nde var. Korkuteli buradaki herhangi bir arızaya müdahale ederken tecrübesinden dolayı sıkıntı yaşamayacak. Devletimiz güçlü ve güçsüz birlikleri birleştirerek sulama sistemini verimli hale getirmeyi amaçlamıştır" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow