hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkan Kökce'den kota teşekkürü

    Başkan Kökceden kota teşekkürü
    expand

    Başkan Kökce'den kota teşekkürü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA)- KUMLUCA Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökce, Rusya'ya domates ihracatının 250 bin tona çıkarılması için mücadele eden bakan ve milletvekillerine teşekkür etti.

    Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökce, domates ihracatının önünün açılmasını sağlayan 50 bin tonluk ek ihracat kotasının çiftçiye nefes aldırdığını belirterek, "Rusya'nın ülkemizden domates alımını 200 bin ile sınırlandırması domates üreticilerimizi sıkıntıya sokmuştu. Yapılan çalışmalar sonucu kotanın 250 bin tona çıkarılması çiftçilerimizin rahat bir nefes almasına sebep oldu. Elbette 50 bin ton yetersiz kalacaktır. Ancak yetkililerimizin bu konuda kotanın tamamen ortadan kaldırılması için çalışma yaptığını biliyoruz. İnşallah kota tamamen ortadan kalkar" dedi.

    Rusya'ya yapılacak domates ihraç kotasının yükseltilmesi için emek veren başta Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Antalya Milletvekili Atay Uslu'ya teşekkür ettiklerini kaydeden Başkan Hidayet Kökce, yetkililerden girdi maliyetlerinin düşürülmesi noktasında da destek beklediklerini söyledi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow