hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Engelliler için özel park

    Engelliler için özel park
    expand

    Engelliler için özel park

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA) - KUMLUCA Belediyesi tarafından yaptırılan 15 Temmuz Gazileri Engelsiz Parkı törenle açıldı.

    Yeni Mahalle'de yapılan parkın açılış törenine Kaymakam Hakkı Uzun, Kumluca Belediye Başkanı Yusuf Göven, Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Hüsamettin Çetinkaya, daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar, özel öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Sarıcasu Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi öğrencileri tarafından şarkılar seslendirildi. Daha sonra özel bir okulda eğitim gören görme engelli Berrin Karakaş'ın türkü söyledi.

    Belediye Başkanı Yusuf Göven, özel öğrencilerin aileleriyle buluştuklarında engelsiz parkı yapma kararı aldıklarını söyledi. Başkan Göven, "Sarıkavak Mahalle'mizde özel uygulama okulumuz var. O okulumuzun da tamirini yaptık. 15 Temmuz 2016'da şanlı Türk ordumuzun üniformasını giyen teröristler tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişiminde ülkenin bekası için kendilerini bomba ve mermilere siper ederek yaralanan ve eski hayat şartlarına dönemeyen kardeşlerimizi unutmamak için bu parkımıza 15 Temmuz Gazileri Engelsiz Parkı adını verdik. Bu özel gereksinimli vatandaşlarımız için bölgemizde bir ilk oluyor. Parkımızın toplam alanı 4 bin 850 metrekaredir. 660 metrekarelik alanda voleybol ve basketbol sahamız var. Özel gereksinimli vatandaşlarımız için kondisyon aletleri bulunmaktadır. Oyun gruplarımız var. Engelli vatandaşlarımızın yaralanmaması ve zarar görmemesi için zeminde özel malzeme kullandık. Dökme kauçuktan oluşan 200 metre yürüyüş yolumuz var. Şahin ailesi tarafından İlhan ve Müşerref Şahin adına yapılan çeşmemiz var" dedi.

    Kaymakam Hakkı Uzun, 15 Temmuz şehitlerini rahmet ve minnetle andığını, gazilerine de sağlıklı uzun ömürler dilediğini kaydederek, "İlçemizde 2 özel eğitim okulumuz var. Bu okullarda 101 tane öğrencimize özel eğitim veriliyor. 5 öğrencimize evde özel eğitim veriyoruz. Özel eğitim sınıfları bulunan okullarımızda ise 71 öğrencimiz özel eğitim almaktadır" diye konuştu.

    Kumluca Müftüsü Hacı Kahraman tarafından yapılan açılış duasının ardından kurdele kesilerek park kullanıma açıldı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow