hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eşme heyeti Kumluca'ya geldi

    Eşme heyeti Kumlucaya geldi
    expand

    Eşme heyeti Kumluca'ya geldi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA)- UŞAK'ın Eşme Ziraat Odası Başkanı Oktay Çetin ve yönetim kurulu üyeleri, fide üretim tesislerini ve sera kurulum sistemlerini yerinde görmek amacıyla Kumluca'ya geldi.
    Eşme Ziraat Odası heyetini ilçeye gelişinde Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökce karşıladı. Hidayet Kökce, Eşme heyetini önce ilçedeki bir fide tesisine götürdü. Burada inceleme yapan heyet ardından, bir firmanın otomasyon sistemleri atölyesini gezdi. Heyet domates, biber, salatalık gibi değişik ürünlerin ekili olduğu seraları da inceledikten sonra ilçeden ayrıldı.
    Konuk Başkan Oktay Çetin, Eşme'nin Ege ve İç Anadolu ikliminin kesiştiği noktada bir coğrafyaya sahip olduğunu, bahar ve yaz yağmurlarından fazla nasibini alamadığını, bu yüzden arazilerin kıraç olduğunu belirtti. Başkan Çetin, "Biz yıllardır tütün, buğday, arpa gibi ürünlerin tarımını yapıyorduk. Kekik ekimi de biraz popüler oldu. Ama son yıllarda açık alanda domates ve karnabahar, kırmızı lahana gibi ürünlere yöneldik. Önce şunu belirtmeliyim ki açık alanda tarım zorlaştı. Artık tüm Anadolu'da üreticiler sera üretimine geçti. Biz yaz boyu üretim yapıyoruz. Baharda biber domates ve karpuz üretiyoruz. Güz döneminde de lahana, karnabahar ve kırmızı lahana üretiyoruz. Ancak fide temininde zorlanıyoruz. Önce fide üretim tesisi kurmamız gerekiyor. Fide üretim tesisini gezdik. Sera otomasyon (kurulum) sistemleri atölyesini gezdik. Gördük ki Kumluca sera kurulumunda ve fide tesislerinde oldukça mesafe kaydetmiş. Fakat zor da olsa Eşme ilçemize fide üretim tesisi kazandırmak zorundayız. Önümüzdeki baharda fidelerimizi Kumluca'dan alacağız. Sonraki yılar için çok profesyonel olmasa da orta ölçekte fide tesisi kurmak için çalışmalarımıza başlayacağız" dedi.
    Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökce de "Ülkemizdeki tarımsal üretimin gelişmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Kardeş odamız Eşme Ziraat Oda'mıza da bu konuda elimizden desteği sağlayacağız. Gerek fide temininde gerekse önümüzdeki yıllarda kurmayı planladıkları fide üretim tesislerini kurmada destek olacağız" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow