hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Göllü Yaylası'nda çevre düzenlemesi yapılacak

    Göllü Yaylasında çevre düzenlemesi yapılacak
    expand

    Göllü Yaylası'nda çevre düzenlemesi yapılacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA)- ANTALYA'nın Kumluca ilçesindeki Göllü Yaylası'nda çevre düzenlemesi yapılması kararı alındı.
    Kumluca'ya bağlı Karacaağaç Mahallesi sınırları içinde bulunan ve Beşikçi, Toptaş ile Hızırkahya mahallerinin ortak yaylası olan Göllü Yaylası'ndaki çeşmenin yanına 2004 yılında eski Toptaş muhtarı Ali Sirili'nin merhum oğlu adına yaptırdığı ve yaylacıların ortak kullanım alanı olan köşk, üstüne söğüt ağaçları yıkılması sonucu tahrip oldu. Göllü Yaylası Koruma Tanıtma ve Dayanışma Derneği Başkanı Veli Sungur, Beşikçi Mahalle Muhtarı Veli Etlican, Toptaş Mahalle Muhtarı Bülent Panuş, Hızırkahya Mahalle Muhtarı Selman Akkaya ve Karacaağaç Mahalle Muhtarı Necdet Karakoyunlu, köşkte meydana gelen tahribattan sonra yapılacak tamirat ile çevre düzenlemesi yapılması konusunda karar aldı. İlçe merkezine 22 kilometre uzaklıkta olması dolayısıyla kolay ulaşılabilir olan ve 330 hanenin bulunduğu Göllü Yaylası'ndaki köşk alınan karar sonucunda onarılacak ve üstü kapatılarak, yanında bulunan çeşmenin etrafında da çevre düzenlemesi yapılacak. Adını içindeki küçük göletten alan yaylada köy meydanı şeklinde düzenlenecek alana maliyetini önceki dönemlerde Toptaş muhtarlığı yapan Ali Sirili'nin üstleneceği Atatürk büstü de yapılacak.
    Göllü Yaylası Koruma Tanıtma ve Dayanışma Derneği Başkanı Veli Sungur, "Göllü Yaylamız Beşikçi, Toptaş ve Hızırkahya mahallelerimizin ortak yaylasıdır. Bu yaylamız yaz mevsiminde çok kalabalık olur. Mahallelerimize halkımızın dışında ilçe ve il dışından misafirlerimiz gelir. Yaylamız coğrafik yapısından dolayı kolay ulaşılan doğal güzelliğe sahiptir. Yaylamızın kıymetini bilmeliyiz ve çok iyi korumalıyız. Çeşme ve köşk etrafında çok güzel bir çevre düzenlemesi yapmaya karar aldık. Çeşmenin etrafını mermerle kaplatacağız. Köşkümüzü onaracağız. Üstünü kapatacağız. Misafirlerimizin ve halkımızın gelip hoş vakit geçirebileceği bir alan oluşturmak istiyoruz. Başta belediyemiz olmak üzere 4 mahalle muhtarlığımız ve kurumlarımızdan destek bekliyoruz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow