hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İşten çıkarılan işçilerden Başkan Köleoğlu'na tepki

    İşten çıkarılan işçilerden Başkan Köleoğluna tepki
    expand

    İşten çıkarılan işçilerden Başkan Köleoğlu'na tepki

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA)- KUMLUCA Belediyesi'nde işten çıkarılan bir grup işçi, Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu'na tepki için basın açıklaması yaptı. İşçiler seçim döneminde işten çıkarılmayacaklarına dair sözler verildiğini hatırlatarak, buna rağmen bir telefonla işlerinden olduklarını söyledi.

    Kumluca Belediyesi'ndeki görevlerine ocak ayında son verilen işçiler Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu'nun sosyal medyadan yaptığı açıklamalara tepki gösteren işçiler, basına açıklama yaptı. İşçilerden Ali Acar, 2018 yılı mayıs ayında 696 sayılı KHK ile kadroya geçtiğini ve bu yıl ocak ayında, Başkan Mustafa Köleoğlu tarafından işine son verildiğini söyledi. Ali Acar, "Buraya Kumluca Belediyesi'nden 2020 yılı ocak ayında topluca işten çıkarıldığımız için toplandık. Tepki göstermek, tepkimizi kamuoyuna göstermek amacıyla toplandık. Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu açıklamalarında söylüyor ki 'Sözleşmeleri bitmişti ben öyle çıkardım' diyor. Biz 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile taşerondan kadroya geçiş yaptık. Bu yüzden de sürekli sözleşmemiz yenileniyordu. Ama yeni seçilen belediye başkanı 1 yılını doldurmadan topluca işten çıkarma yaptı. İşçi ve emekçinin yanında olduğunu söyleyen bir belediye başkanı işçinin ve emekçinin yanında hiçbir zaman olmadığını kanıtlamış oldu. Kumluca'da güven ortamı o tarihten sonra bitti. Kumluca olarak şu anda hepsini görmekteyiz" dedi.

    'HERKES BİR TELEFONLA KAPININ ÖNÜNE KONULDU'

    İşten çıkarılan Süleyman Güler, "Kumluca Belediyesi'nde çalışan 120'nin üzerinde işçi olarak yıllardır çalıştığımız işten bir telefonla hiçbir haber ve sebep bildirilmeden kovulduk. Bunun üzerine koronavirüs vurdu bizi. Şu an hepimiz işsiziz. İhbar ve normal tazminatımızı vermeden bize dediler ki 'Gidin mahkemeye başvurun tazminatınızı öyle alırsınız.' Bizler, şu virüs ortamında hepimiz açlık ve sefalet içinde gördüğünüz gibi bu arkadaşlarımızla beraber sokaklardayız. Bunu dile getirmek için bugün toplandık. Bize seçimlerden önce hem CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hem de belediye başkanımız sözler verdi. 'İşten çıkarılmayacaksınız kesinlikle' denildi. İşte 'Büyük ailem' gibi söylemlerle 'ayrım yapmayacağım' dedi. Fakat gördüğünüz gibi sonuç ortada. Herkes bir telefonla kapının önüne konuldu. Hiçbir sebep de bildirilmedi" diye konuştu.

    'AÇIKLAMA TAMAMEN YERSİZDİR, YALANDIR'

    Vedat Demirkıran da şöyle dedi:

    "Sayın Köleoğlu bir basın açıklaması yapmış. Sosyal medya paylaşımı yapmış. '45 kişilik bir işçi çıkardım. Bunlar tamamen siyaset için değil. Sözleşmeleri biten işçilerdi' demiş. Böyle bir şey yok. İşten çıkarmış olduğu sayı 117 kişi. Bunların da hiçbirinin sözleşmesi bitmedi. 25- 30 kişi civarında geri işe alınmış arkadaşlarımız var. Onlar da geçmişinden feragat ettirilerek 3 aylık deneme süresi ve yılbaşına kadar sözleşmeli. Tüm haklarından feragat ederek ve deneme süresince işe geri alınan arkadaşlarımız. Şurada görmüş olduğumuz arkadaşlarımızın hepsi 117 kişi. 25 kişi geri işe alınsa 85 civarında bir sayı var. 85 kişi işsiz, mağdur bırakıldı. Bunların hiçbirinin sözleşmesi bitmedi. Sözleşmeleri bitmiş olsaydı. Bu kadar insan şu an mahkemede olmazdı. Şu an şuradaki 85 kişinin mahkemede davası var. Köleoğlu'nun medya ve sosyal medyada yapmış olduğu açıklama tamamen yersizdir. Yalandır. Halkımız buna itibar etmesin."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow