hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kırgız ve Rus heyet Kumluca'ya geldi

    Kırgız ve Rus heyet Kumlucaya geldi
    expand

    Kırgız ve Rus heyet Kumluca'ya geldi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA) - ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde yangınlarda zarar gören alanların ağaçlandırılmasına yönelik çalışmaları incelemek üzere Rusya ve Kırgızistan'dan heyet geldi.
    2014 yılında Adrasan sahilinde ve 2016 yılında Adrasan Seylemit mevkisinde meydana gelen orman yangınlarında zarar gören alanların ağaçlandırılması ve doğaya tekrar kazandırılmasına yönelik çalışmaları incelemek için Rusya ve Kırgızistan'dan heyet ilçeye geldi. Orman Genel Müdürlüğü ile Orman Mühendisleri Odası'nca koordine edilen ve Kırgızistan'da yürütülen FAO/GEF destekli proje kapsamında gelen heyet, Adrasan ve Olympos'ta bulunan yanan sahalar ve yangın sonrası yapılan çalışmalarla ilgili Kumluca Orman İşletme Müdürü Faik Yılmaz'dan bilgi aldı. Rusya ve Kırgızistan'dan gelen uzman heyete yapılan çalışmalar anlatıldı. Ayrıca Yangın Hafıza Noktasını da gezen heyet yapılan çalışmalardan dolayı teşekkür ederek ayrıldı.
    Kumluca Orman İşletme Müdürü Faik Yılmaz, "Kendi ülkelerinde ormancılık alanında uzmanlaşmış Rusya ve Kırgızistan'dan heyet ilçemize geldi. Konuk heyet ülkemizde meydana gelen orman yangınlarından sonra yanan alanların yeniden doğaya nasıl kazandırıldığı konusunda inceleme yaptı, bilgi aldı. Yaptığımız çalışmaları başarılı buldular. Konuk heyete yaptığımız çalışmalar hakkında bilgiler verdik" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow