hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Komisyonculardan piyasa kurma yasağı açıklaması

    Komisyonculardan piyasa kurma yasağı açıklaması
    expand

    Komisyonculardan piyasa kurma yasağı açıklaması

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA)- ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde komisyoncular Rekabet Kurumu'nun Kumluca, Beykonak ve Mavikent toptancı hallerinde günlük sebze piyasasının kurulmaması yönündeki verdiği cezanın ardından basın açıklaması yaptı.

    Mavikent Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği binasında yapılan açıklamayı derneğin avukatı İsa Bircan okudu. Avukat İsa Bircan, "Rekabet Kurumu'nun düzenlemiş olduğu rapor var. Kumluca, Mavikent, Beykonak halinde görev yapan özellikle komisyoncular derneklerde görev yapan arkadaşlarımızla ilgili bir rapor tanzim edilmiş. Tanzim edilen bu rapor üzerine bugünkü bu toplantıyı yapmak durumunda kaldık. Kumluca, Beykonak ve Mavikent'teki komisyoncuların kartel oluşturduğu, özellikle piyasa oluşumunda tek fiyat verildiği, bu tek fiyat üzerinden başka aktörlerin buraya sokulmadığı ve kartel oluşturulduğu; bunun neticesinde idari para cezası verilmesi yönünde bir rapor çıkmıştır. Bahsedildiği gibi ekonomiyi sarsıcı hareketler değildir buradaki fiyat oluşumu. Bilakis tüketiciyi de koruyan, üreticinin de maliyetlerini göz önünde bulunduran, dikkate alan, arz- talep çerçevesinde yapılmış bir fiyatlandırmadır. Bakanlarımız ve hükümetimizin bu konudaki tüm icracı birimlerini üreticiler ve komisyoncular olarak davet ediyoruz hem tüketici hem üretici hem de komisyoncular açısından sorunun çözüme kavuşturulmasını istiyoruz" dedi.

    Beykonak Sebze Meyve Komisyoncular Derneği Başkanı İbrahim Uğur Çakır ve Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökce de devletin ilgili kurumlarıyla görüşerek sorunun çözülmesini istediklerini anlattı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow