hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kumluca Belediyesi Meclis toplantısı yapıldı

    Kumluca Belediyesi Meclis toplantısı yapıldı
    expand

    Kumluca Belediyesi Meclis toplantısı yapıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA) - KUMLUCA Belediyesi Nisan ayı belediye meclis toplantısı, Mustafa Köleoğlu başkanlığında gerçekleştirildi.

    Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, iki yıl önce göreve geldiklerini belirterek, amaçlarının Kumluca'ya hizmet etmek olduğunu söyledi. Başkan Köleoğlu, "Kumluca halkımız birlik ve beraberlik konusunda tüm Türkiye'ye öncü olmuştur. İlçemiz esnafından Sinan Karataş'ın SMA Tip1 hastası olan Aybars bebeğimiz için birlik ve beraberlik örneği gösteriyor. Birçok yerden tebrik telefonları alıyorum. Bu birlik ve beraberlik örneği ile Türkiye örnek olduğumuz için Kumluca halkını tebrik ediyor, minnettarlığımı dile getirmek istiyorum" dedi.

    AK Parti grup sözcüsü Halil Karataş ise 2020 yılı faaliyet raporu hakkında görüşlerini dile getirdi. Halil Karataş, "2020 yılında asfalt çalışması yapılmadığını tespit ettik. Hızırkahya'da başlayan Organik Gübre Tesisi, Karatepe Stadyumu, Toptancı Hali yanındaki akaryakıt istasyonu, Kumbek binası masraf yapılıp başlandı, ama öylece kaldı. Park ve bahçelerde değişiklik yok. KUMAFET Parkına kafe binası yapıldı hiçbir faaliyet yapılmadı. Yasal olmayan bir durum mu var bilmiyoruz. Beykonak mesire alanı Büyükşehirden belediyemize geçti orası da atıl durumda. İlçemiz eğitim alanında ilk sıralardaydık, sebze üretiminde, narenciyede. Adrasan Olimpos ile turizmde ön plandaydık. 2020 yılında soruşturmalarla, müfettiş raporlarla, mahkemelerle ön plana çıktık. 2020 yılında bitirilen tek hizmet aşevi. Yakın zamanda inşallah orada da bir soruşturma ile karşılaşmayız" diye konuştu.

    Özel kalemin bütçesinin 5 milyon 572 bin lira, temizlik işlerinin 6 milyon 339 bin lira civarında olduğunu kaydeden Karataş, "Kırsal hizmetlere ayrılan bütçe 244 bin TL. Özel kalem hizmetleriyle karşılaştırıldığında çok komik durumda. Reklam ve hizmetlere ayrılan bütçe çok fazla. Güzel projeler var inşallah yapılır. 2020 yılında temizlik işlerimiz sera atıkları, ilaç ve gübre atıkları konusunda sınıfta kaldı. Bizim için yetersiz bir faaliyet, bizim grubumuz olarak faaliyet raporu olumsuzdur" dedi.

    Plan ve Bütçe Komisyonu raporu, İmar ve Denetim Komisyonlarının raporları okunup, oy birliği ile karara bağlandı. Denetim Komisyonunun 2020 yılı Denetim Komisyonu Raporu okunması ile Kumluca Belediyesi Nisan Ayı Olağan meclis Toplantısı son buldu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow