hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kumluca'da tarım sektörü toplantısı

    Kumlucada tarım sektörü toplantısı
    expand

    Kumluca'da tarım sektörü toplantısı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA)- KUMLUCA Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde yaş meyve-sebze sektörünün taleplerinin ele alındığı toplantı yapıldı.

    Yaş meyve sebze sektöründe yer alan ana aktörlerin katılımıyla, sektörel beklentilerin, taleplerin ve çözüm önerilerinin görüşüldüğü toplantı, AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Tarım ve Orman İl Müdürü Gökhan Karaca, Ticaret İl Müdürü Halil Özşahan, Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Fahri Özen, Kumluca Ticaret Borsası Başkanı Fatih Durdaş, Kaş, Demre, Finike, Kumluca ilçe tarım müdürleri, Kaş, Demre, Kumluca, Finike ziraat odaları başkanları, batı Antalya ilçeleri komisyoncular ve tüccarlar derneği başkanları, üreticiler, komisyoncular ve tüccarların katılımıyla gerçekleşti.

    Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Fahri Özen, batı Antalya'da yaş sebze ve meyve üretiminin tüm sürecinin ele alındığı geniş katılımlı toplantıya ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Bu kadar çok taraflı ve geniş coğrafyadan katılımcıların olduğu toplantıyı organize eden Milletvekilimiz Atay Uslu'ya teşekkür ederim" dedi.

    İl müdürleri, ziraat odaları, tüccar dernekleri başkanları da, daha ortak çalışma ve hareket etme konusunda bu tür buluşmaların çok faydalı olduğunu ifade etti.

    AK Parti Milletvekili Atay Uslu, yaş sebze ve meyvenin hem üretimi hem de pazarlama süreciyle ilgili konunun taraflarını bir araya getirerek, taleplerini ve çözüm önerilerini değerlendirmek istediklerini kaydetti. Atay Uslu, "Tarım Antalya'nın ve batı Antalya bölgesinin en büyük sektörü. Tarımın gelişmesi, çiftçimizin büyümesi için sektör temsilcileriyle kamu, sivil toplum, özel sektör üçlüsü bir araya geldik. İl müdürlerimiz, ilçe müdürlerimiz mevcut durumu özetledi, tarım sektörünün paydaşlarının sorularını cevapladılar, talepleri kaydettiler. Yaş sebze ve meyvenin hem üretimini, hem pazarlanmasını, hem de ihracatını masaya yatırdık, istişare ettik. Yasal düzenlemeler, uygulamalar, işbirliği çalışmaları, reklam ve PR faaliyetleri dahil önemli konularda ortak adımlar atıyoruz. Sorunlara çözümleri istişare yanında, masadaki her bir paydaş görev yüklenme konusunda yapabileceklerini paylaştı. Tarım sektörünün paydaşlarıyla ortak çalışmaya devam ediyoruz. Bu işbirliği ile inanıyorum önemli başarıları yakalayacağız. Hedefimiz tarımı büyütmek, çiftçimizi güçlendirmek" dedi.

    Sektör temsilcileri ve STK başkanları da verimli bir toplantı olduğunu belirterek, yalnızca sorunları iletmek için değil, çözümün parçası olmak, işbirliği içinde adımlar atmak için de daha güçlü çalışacaklarını söyledi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow