hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kumluca'da yangın ekiplerine işbaşı eğitimi

    Kumlucada yangın ekiplerine işbaşı eğitimi
    expand

    Kumluca'da yangın ekiplerine işbaşı eğitimi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA)- KUMLUCA Orman İşletme Müdürlüğü tarafından işletme şefleri, orman muhafaza memurları ve yangınları ekiplerine yönelik işbaşı eğitimi düzenlendi.

    İşbaşı eğitimi kapsamında önce Dr. İsmet Yıldız tarafından ilk yardım bilgileri verildi. Ardından Orman Yangınları ile Mücadele Şube Müdürü Orhan Aksoy tarafından orman yangınları ile mücadele ve organizasyonu konularında bilgi verildi. Antalya Orman Bölge Müdürlüğü orman yangınları uzmanı Tolga Yılmaz tarafından da iş sağlığı ve güvenliği tedbirleri anlatıldı.

    Kumluca Orman İşletme Müdürü Cengiz Okudan, orman yangınlarında dikkat edilmesi gereken konuları anlattı. Müdür Cengiz Okudan, yangın esnasında can güvenliği, araçların konumlandırılması, öncü ve personel taşıyıcı araçların arazöz, kepçe ve itfaiye gibi geniş ve ağır tonajlı araçların geçmesine imkan tanıyacak şekilde park edilmesi gerektiğini belirtti. Eğitim toplantısında yangın ile mücadele ekibine yangınla mücadele ekipmanları tanıtıldı. Ekipmanlara yeni alınan envanterlerin nasıl kullanılacağı şeklinde bilgiler verildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow