hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kumluca'da yılın ilk meclisi

    Kumlucada yılın ilk meclisi
    expand

    Kumluca'da yılın ilk meclisi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA)- KUMLUCA Belediyesi 2021 yılının ilk meclis toplantısını yaptı.

    Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu'nun yönettiği oturumda 11 gündem maddesi görüşüldü. Başkan Mustafa Köleoğlu'nun açılış konuşmasının ardından AK Parti grup sözcüsü Halil Karataş gündem dışı iki soruları olduğunu söyledi. Kamuoyunda Mavikent Küçük Sanayi Sitesi'nin taşınacağıyla ilgili söylentiler olduğunu belirten Halil Karataş, bunun için aralık meclisinde alınan kararla onaylanan arazinin küçük olduğunu ve bu arazinin daha büyüğüyle değiştirilmesinin mümkün olup olmadığını sordu. Karataş ayrıca belediyenin televizyon kanalı kurmak için malzeme alımı ihalesine çıktığını, sonra da geri çektiğini duyduklarını belirterek, "İlçede bir televizyon kanalı açma gibi çalışmanız mı var" diye konuştu.

    'O ESNAF KARDEŞLERİMİZ İŞGALCİDİR'

    Halil Karataş'ın sorularına cevap veren Başkan Mustafa Köleoğlu, şöyle dedi:

    "Bu yerlerin bazı bölümlerini kendilerine ekmek kapısı olsun diye bazı kardeşlerimiz işgal etmiş. Bunları geçen meclis toplantımızda konuştuk. Bu alandaki işgalci kardeşlerimiz için Kumluca Belediye'mize ait bir yer var. Kendi arsası var. Bu arsa işgal edilen alanın hemen yanında 3 bin 355 metrekarelik bir alan. Bu alanı dışarıdan başka esnaf gelmemek kaydıyla oradaki sanayi esnafı kardeşlerimize tahsis ettik. Tüm meclis üyelerimizle hiçbir siyasi gerginlik ve görüş ayrılığı olmadan korunaklı olarak kullanmalarına karar verdik. Kumluca Belediye'mizin yerini sanayi alanına çevirdik. Bu alanın projesini çizdik. Bu alanda esnaflarımızın hepsine yetecek kadar çok güzel 2 katlı dükkanların da projelerini çizdik. Trafosundan çevre duvarına kadar her türlü alt yapı işlemlerinin projesini hazırladık. Meclisimizden bunu geçirdik. İşgalci durumda olan Mavikent sanayi esnafının bulunduğu araziler başkalarının üstüne, yani ihracat yapacak tüccarların üzerine tapuludur. O esnaflarımız işgalcidir. Biz resmiyet kazansın diye belediyemizin arsasını onlara açtık. Sanayi esnaf kardeşlerimiz arsaların terkini yaptıkça, tüccarlarımız da yeni iş yerlerinin inşaatlarına başlıyor. Aslında orada bir sorun yok. Biz sanayi esnafına belediyenin yerini açtıkça birileri esnafları üzerimize salıyor. Haksız eleştirilere tahammül edemeyiz. Ancak Belediye Meclis Üyemiz Halil Karataş gibi 'bu alan küçük daha geniş bir yer bulalım' diyebilir. Buna varız. Daha büyük yerler yapabiliriz."

    Halil Karataş'ın diğer sorusuna da yanıt veren Başkan Köleoğlu, canlı yayınlanan belediye meclisi, çeşitli şenlik ve etkinliklerin çekimlerini belediyenin kendisi yapması için çeşitli malzemeler alındığını söyledi.

    Gündem dışı konuşmaların ardından 11 gündem maddesi görüşülerek karar bağlandı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow