hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Milletvekili Uslu, Kumluca'da muhtarlarla buluştu

    Milletvekili Uslu, Kumlucada muhtarlarla buluştu
    expand

    Milletvekili Uslu, Kumluca'da muhtarlarla buluştu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA)- AK PARTİ Antalya Milletvekili Atay Uslu, Kumluca'da muhtarlarla bir araya gelerek ilçeye yapılacak yatırımları anlattı ve talepleri dinledi.

    AK Parti Milletvekili Atay Uslu, Kumluca'da muhtarlarla bir araya geldi. Kumluca Muhtarlar Derneği'nde gerçekleştirilen toplantıda İlçe Başkanı Erol Uysal ve yönetim kurulu ve meclis üyeleri de Atay Uslu'ya eşlik etti. Muhtarların sorunlarını dinleyen Milletvekili Atay Uslu, bunları tek tek not alarak yetkili birimleri iletti. Uslu, "'Bölgemizin sorunlarını mecliste konuşmuyor' diye eleştiriler alıyoruz. Fakat biz iktidar partisiyiz mecliste konuşmayız, gerekeni yaparız. Nitekim birçok konuda bölgemizin sorunlarını direkt bakanlarımıza ileterek, birçok sorunu çözüme kavuşturduk. Bölgemizde yaşanan hortum afetinde aynı dakikada Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla çalışmalar başladı ve gereken yapıldı. Son birkaç senedir sebze fiyatları iyi gidiyor. Rusya ile kota sorunu yaşadığımızda o kadar çok bakanımızla istişarelerde bulunduk ki kota açıldığı dakika Ticaret Bakanımız ilk müjdeyi bana verdi. Bunların hepsinin inanın takibini yapıyoruz. Üzerimize düşen her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

    HASTANEYE 75 MİLYON TL YATIRIM

    Batı Antalya yolunun yapılmasını gündeme getirdiklerini, belediye başkanı, ilçe başkanı, muhtarlar, vatandaşın bir güç oluşturduğunu aktaran Atay Uslu, "Yapılmaya başlandı. Heyelan oldu gecikti. Ama sonuçta bitirilecek. Kumluca- Tekirova yolu bölünmüş yola dönüşecek. Hastanemiz yıllarca bekledi. Kumluca'ya yetmiyordu. İhalesi yapıldı. Sağlık Bakanlığına gidip Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'nun destekleri ile Antalya milletvekillerimizle takip ederek, 50 milyon TL'ye mal olacak hastanemiz yapılıyor. İçine de 25 milyon TL'lik cihaz alınacak. Toplamda 75 milyon TL yatırım yapılmış olacak. Beni 'Finike'ye Hükümet Konağı yaptınız, Kumluca'ya yapmadınız' diye eleştiriyorlar. Kumluca'ya daha önce yapacaktık ama yer sorunu oluştu. Temel Eğitim Mahallesi'nde kaymakamımızla beraber yeri inceledik. Orman ile Maliye arasında yer takası yapılacak. Hükümet Konağı, emniyetin projesini çizip hemen başlamak istiyoruz. Bu yıl sonuna kadar proje çalışmasını bitirip önümüzdeki yıl yatırım programına almayı hedefliyoruz" diye konuştu.

    Kumluca'ya sulama sistemi, sulama göleti, Adrasan'a tekne yanaşma yeri, Karaöz'e balıkçı barınağı, Yapraklı'ya tekne indirme yeri yapma projelerinin olduğunu aktaran Milletvekili Atay Uslu, bu projeleri 2023 hedefleriyle beraber tamamlamak istediklerini aktardı. TARSİM konusunda belli bir noktaya gelindiğini ve sigortala sayısının gittikçe arttığını kaydeden Atay Uslu, "Takip ediyorum. Bir iki çıkmaz var onları halletmeye çalışıyoruz. Bölgesel, yapısal ve vatandaşımızdan kaynaklanan sorunlar var. İşin hukuki boyutu var, çözüme ulaştırmaya çalışılıyor. Dereköy Sorgun Mahallesi'ne elektriği getiriyoruz, önümüzdeki yılın yatırım programına aldırdık" dedi.

    OBALARA IŞIK TALEBİ

    Muhtarlar adına sorunları dile getiren Muhtarlar Derneği Başkanı İbrahim Songur, Finike'den gelen bisiklet yolunun Kumluca'ya kadar devam etmesi gerektiğini, Obalar kavşağının birçok kazaya sebebiyet vermesi nedeniyle trafik ışığı yapılması gerektiğini söyledi.

    OBALARA IŞIK, BİSİKLET YOLU

    Konunun takipçisi olacağını söylen Milletvekili Uslu, "Bisiklet yolunun imar planına işletilmesi gerekiyor. Meclis üyelerimiz burada. Mecliste gündeme getirelim. Karayollarımız ile görüşerek Kumluca şehir içine kadar bisiklet yolunu getirelim. Trafik ışıkları ile ilgili çalışmamız var. Önümüzde yıl içinde Obalar kavşağına trafik ışığı takılmış olur" diye konuştu.

    Toplantının sonunda Uslu, telefonun sürekli açık olduğunu, arayan her vatandaşa cevap verdiğini söyleyerek, Muhtarlar Derneği'ne asılmak üzere telefon numaralarının yazılı olduğu levha hediye etti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow