hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Öğrencilerin sınava hazırlandığı bina kapatıldı

    Öğrencilerin sınava hazırlandığı bina kapatıldı
    expand

    Öğrencilerin sınava hazırlandığı bina kapatıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA)- ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde öğrencilerin üniversite sınavına hazırlandığı Kumluca Belediyesi Eğitim Kurumları (KUMBEK) binası tadilat gerekçesiyle kapatıldı. Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, kimseyi mağdur etmeyi amaçlamadıklarını, tadilatı üniversite sınavından sonra başlatacaklarını belirttiklerini, ancak kurumun daha önce binayı kapattığını söyledi.

    Kumluca Belediyesi ile Halk Eğitim Merkezi'nin (HEM) ortak protokolü kapsamında faaliyet gösteren ve 15- 16 Haziran'da yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girecek öğrencilere kursların verildiği KUMBEK binasında tadilat yapılması gündeme geldi. Geçen günlerde KUMBEK'i ziyaret eden Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, HEM yetkilileriyle binanın tadilatının yapılmasını konuştu. Bunun üzerine belediye tarafından tadilatın yapılması için 3 katlı binanın 25 Haziran'a kadar boşaltılmasını içeren yazı gönderildi.

    ÖĞRENCİLER KAPIYI KİLİTLİ BULDU

    KUMBEK'te eğitim gören ve üniversite sınavına girecek öğrenciler, 31 Mayıs Cuma günü daha önceden planlanan deneme sınavı için geldikleri binanın kapısını kilitli bulunca şaşırdı. HEM yetkilileriyle görüşen öğrenciler, binanın belediyeden gelen yazı üzerine kapatıldığını ve tadilat yapılacağı gerekçesiyle kullanılamayacağını söyledi. Öğrenciler de sınava giremeden binadan ayrıldı.

    Konuya ilişkin açıklama yapan Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, binanın tadilatının yapılması için kendilerine talepte bulunulduğunu, bunu kabul ederek binanın boşaltılmasını istediklerini söyledi. Başkan Köleoğlu, "Biz tadilatı sınavlardan 10 gün sonra 25 Haziran'da başlatacağımızı belirttik. Binayı 31 Mayıs'ta boşaltarak, bize güvenen gençlerimizle Mustafa Köleoğlu'nun arasına girmek isteyenler, emellerine ulaşamayacaklardır" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow