hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tarım Fuarı 'Çocuk' temasıyla düzenlenecek

    Tarım Fuarı Çocuk temasıyla düzenlenecek
    expand

    Tarım Fuarı 'Çocuk' temasıyla düzenlenecek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA) - KUMLUCA'da bu 20'ncisi düzenlenecek Tarım ve Seracılık Festivali 'çocuk' temasıyla gerçekleştirilecek.

    Kumluca Tarım ve Seracılık Festivali 'çocuk' temasıyla 20-28 Nisan tarihleri arasında yapılacak. Yörük çadırlarının kurulumu ile başlayacak festivalde, 24 Nisan Çarşamba günü Yörük göçü canlandırılacak. 26-27-28 Nisan tarihlerinde ise tüm başpehlivanların katılımı ile yağlı pehlivan güreşleri düzenlenecek.

    Kumluca Belediyesi tarafından düzenlenen Tarım ve Seracılık Festivali için 41 mahalle muhtarları ve belediye meclis üyelerinin katılımıyla toplantı gerçekleştirildi

    Kumluca Belediyesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıda, festivali koordine edecek komite de hazır bulundu. Toplantıda, Yörük obalarının nasıl şekilleneceği, kurulduğu alanın şeması, festivalin teması, Yörük obalarının güvenliğinin sağlanması, Yörük göçünde kullanılacak, hayvan, eşya ve kıyafetlerin temini, reklam amaçlı Yörük çadırı bulunması, patlayıcı ve aşırı ses çıkaran cihazlardan uzak kalınması gibi konular tartışıldı ve karara bağlandı.

    ETKİNLİKLERİN ÖZÜNDE YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ YAŞATMAK VAR

    Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu yaptığı açıklamada, "Bu yıl festivalimizin teması çocuktur. Bu yüzden festivalimize çocuklarımızın katılımını sağlamak istiyoruz. Gerçekleştirdiğimiz etkinliklerin özünde Yörük kültürünü yaşatmak var. Çocuklarımız Yörük kültürünü görsünler, tanısınlar. Ayrıca, kültürümüzle ilgili olmayan görüntülere izin vermezseniz mutlu oluruz. Amacına uygun Yörük obası, Yörük göçü olsun istiyorum. Yerel seçimlerden çıktık. Hazırlık süresi çok kısa. Artık hep birlikte fedakârlık edip, en kısa zamanda en güzel festivalimizi gerçekleştireceğiz" dedi.

    Toplantının ardından Yörük göçü kortej geçişinde hangi muhtarlığın kaçıncı sırada geçeceğinin kuraları çekildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow