hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TARSİM müdüründen Kumluca'ya ziyaret

    TARSİM müdüründen Kumlucaya ziyaret
    expand

    TARSİM müdüründen Kumluca'ya ziyaret

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA)- TARSİM Antalya Bölge Müdürü Mustafa Değer, Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökce'yi ziyaret etti.
    TARSİM Bölge Müdürü Mustafa Değer, Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökce ile TARSİM sigortasındaki yeni gelişmeleri konuştu. Ziyarette TARSİM Antalya Bölge Müdürü Mustafa Değer, TARSİM sigortalarındaki aynı ada içindeki ÇKS kaydı olmayan parsellerin de TARSİM kapsamına alındığını söyledi. Müdür Değer, Başkan Kökce'den yeni kurulacak olan seranın arazi tasfiyesinden kurulumuna kadar tüm aşamalarındaki maliyetin kaç lira olduğu konusunda araştırma yaptıklarını bu konuda kendilerine bilgilendirme açısından yardımcı olmalarını da istedi. 
    Müdür Mustafa Değer, "Bu yıl ülkemizde uzun yıllardan beri görülmeyen bir sıcaklık yaşandı. Bu sıcaklık mayıs ayının ortasında yaşandığı için portakal, zeytin ve birçok meyvede çiçek açma ve meyve tutum zamanına rast geldi. Bu çiftçilerimiz için büyük bir tecrübe oldu. O sıcaklıkta meyve bahçelerine su veren oldu. Ama daha sonra o sıcakta strese giren meyve ağaçlarını stresten çıkaracak uygulamaların yapılması gerekiyordu. Çiftçilerimiz bunu takip edemedi. Aslında bu stres hala devam ediyor. Sıcak çarpmasından meydan gelen zayiatları eylül ayının ortasına kadar takip edeceğiz. Bir daha böyle bir afet yaşayacak olursak artık tecrübelerimizle daha az zararla atlabiliriz" dedi. 
    Ziyaretten dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökce de "TARSİM Antalya Bölge Müdürümüz müjdeli haberlerle geldi. Hisseli tapularda ve aynı ada içinde bulunan tarım alanlarının veya çeşitli nedenlerle ÇKS kaydı yapılamayan arazilerin de TARSİM kapsamına alınması güzel bir haberdi. Aşırı sıcaklar nedeniyle yaşanan meyve zayiatları ve sera kurulumundaki maliyetlerin çıkarılması da çiftçilerimiz için olumlu haberlerdi" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow