hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yolu kapattığı iddia edilen komşu: Tapulu arazim işgal edildi

    Yolu kapattığı iddia edilen komşu: Tapulu arazim işgal edildi
    expand

    Yolu kapattığı iddia edilen komşu: Tapulu arazim işgal edildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA)- ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde satın aldığı arazisinin önünden geçen yolu kapattığı ve komşusunu mağdur ettiği iddia edilen İlhan Aras, esas mağdurun kendisi olduğunu söyledi. Tapulu arazisinin işgal edildiğini öne süren İlhan Aras, 100 yıllık yol olarak belirtilen yolun, arazisi sınırlarında bittiğini kaydetti.

    Kumluca'ya bağlı Mavikent Mahallesi Çerdin mevkiinde üretici Süleyman Akıncı (55), komşusunun kendi arazisi içinde olduğu gerekçesiyle serasının önünden geçen yolu kapattırdığını iddia etmişti. Akıncı, yol kapatıldığı için serada yetiştirdikleri ürünleri 150 metre uzaklıktan el arabasıyla taşıyıp kamyonete yüklemek zorunda kaldıklarını anlatarak, mağdur olduğunu söylemişti.

    'ONLAR BENİM ARAZİMİ İŞGAL ETTİ'

    Komşu İlhan Aras ise DHA'ya yaptığı yazılı açıklamada, olayın Süleyman Akıncı'nın anlattığı gibi olmadığını belirterek, kendisinin kimsenin yolunu kapatmadığını, tam aksine kendi tapulu arazisinin işgal edildiğini öne sürdü. Arazisinin sınırlarının tapuda belirlendiğini aktaran İlhan Aras, "Ben bu araziyi 15 Ocak 2020 tarihinde satın aldım. Arazim ve bitişiğinde bulunan, şahsıma ait tarlanın da bir kısmını işgal eden seraların sahibi Süleyman Akıncı değil A.K.'dir. Söz konusu seraların bulunduğu parsellerin maliki olan A.K. tarafından şahsıma 03.01.2020 tarihinde açılmış ve halen Kumluca Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimliğinde devam eden bir dava bulunmaktadır. Bana dava açan sera sahibi A.K.'ye 20 Ocak 2020 tarihli işgal edilen arazimin boşaltılması için noter aracılığı ile gönderilmiş 'boşaltma ihtarnamesi' ve arazimi 10 Ağustos tarihine kadar boşaltmadığı için 10 Ağustos 2020 tarihinde açılmış el atmanın önlenmesi (yıkım ve ecri misil) konulu ikinci bir dava aynı mahkemece devam etmektedir" dedi.

    'ARAZİME İSTİNAT DUVAR YAPTIRMADILAR'

    Arazisi içine yapmak istediği istinat duvarlarının da Süleyman Akıncı ve akrabası M.K. tarafından engellendiğini iddia eden İlhan Aras, "Bu yüzden istenmeyen olayların gelişmemesi için Kumluca Kaymakamlığına yazılı dilekçe verdim. Bu olay Mavikent Jandarma Komutanlığı tutanaklarında bulunmaktadır" diye konuştu.

    100 yıllık yol olarak belirtilen yolun, arazisi sınırlarında bittiğini, arazisinin sonundaki 20 metrelik kayalıkların bulunduğunu aktaran İlhan Aras, daha ileri gitmesinin mümkün olmadığını da vurguladı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow