hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Zeytinyağı fabrikasında deneme üretimi

    Zeytinyağı fabrikasında deneme üretimi
    expand

    Zeytinyağı fabrikasında deneme üretimi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA)- KUMLUCA Ziraat Odası'na ait zeytinyağı fabrikasında yapılan kapasite arttırma çalışmalarından sonra deneme üretime geçildi.

    2014 yılında kurulan Kumluca Ziraat Odası zeytinyağı fabrikası son yıllarda katlanarak artan üretim dolayısıyla üreticilerin ihtiyacına cevap veremez oldu. Kumluca Ziraat Odası yönetimi 2019 yılı şubat ayından beri kapasite arttırma arayışına başladı. Kumluca Ziraat Odası yönetimi kuruma ait zeytinyağı fabrikasının kapasitesini 3 kattan fazla arttırmaya karar verdi. Günlük 40 ton zeytini yağa dönüştüren mevcut fabrikaya ek olarak yaklaşık 160 ton zeytini yağa dönüştürecek yeni bir makine almaya karar verildi. Yeni makinenin montajı tamamlandı, eski makine de faaliyetlerine devam ediyor.

    Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökce, "Fabrikamız 2014 yılında kuruldu. 6 yıldan beri çiftçilerimize hizmet veriyoruz. Ancak ilçemizdeki zeytin üretimi de her yıl katlanarak arttı. İlçemizde yaklaşık 15 bin dekar alanda zeytin üretimi yapılmaya başladı. Geçen yıl zeytin üreticilerimiz fabrikamızda uzun süre kuyruk beklediler. Artık o günler sona erdi. Yeni makinelerimiz sayesinde çiftçilerimiz artık sıra beklemeyecek. Günlük 40 ton zeytini yağa dönüştüren eski makinemiz var. Yeni makinemiz günlük 160 ton zeytini yağa dönüştürüyoruz. Kapasitemiz 3 kattan daha fazla arttı. Ancak bu yıl mayıs ayında yaşanan aşırı ve şok edici sıcak nedeniyle zeytin rekoltemiz geçen yıla göre çok düşük. Geçen yıla göre yüzde 60 kadar düştü. Bu yıl eski makinemizle bile üretim yapsak sıra olmayabilir. Ancak yeni yıllarda makinemiz hazır. İlçemize ve ülkemiz tarımına hayırlı olsun" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow