hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kurtuluş Savaşı’nın kahraman isimleri, Kepez ilçesinde yaşayacak

    Kurtuluş Savaşı’nın kahraman isimleri, Kepez ilçesinde yaşayacak
    expand

    Kurtuluş Savaşı’nın kahraman isimleri, Kepez ilçesinde yaşayacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediye Meclisi’nde, Milli Mücadele şehitleri ‘Antalyalı Hakkı Çavuş' ile 'Albay Reşat Çiğiltepe’ isimlerinin uygun bir sokağa verilmesi talebi oy birliğiyle kabul edildi.

    Kepez Belediye Meclisi’nin, Kasım ayı olağan toplantısı yapıldı. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü başkanlığında, pandemi kuralları kapsamında toplanan mecliste, 21 yazılı, 3’ü önerge olmak üzere 24 gündem maddesi görüşülerek, karara bağlandı. Kepez Belediye Meclis üyeleri, huzur haklarını, İzmirli depremzedelere bağışlama kararı aldı.

    Meclis, daha sonra İzmir'in, Yunan işgalinden kurtuluşu sırasında 9 Eylül 1922 günü şehit düşen Antalyalı Hakkı Çavuş’un ve Büyük Taarruz’da Çiğiltepe'yi söz verdiği saatte alamaması üzerine intihar eden Albay Reşat Çiğiltepe’nin isimlerinin ilçede uygun bir sokağa verilmesi talebini görüştü.

    Başkan Hakan Tütüncü, Eylül ayı toplantısında meclise, İzmir'in, Yunan işgalinden kurtuluşu sırasında 9 Eylül 1922 günü şehit düşen Antalyalı Hakkı Çavuş’un isminin uygun bir caddeye verilmesiyle ilgili sözlü önerge vermişti. CHP Grubu da Büyük Taarruz sırasında Çiğiltepe'yi söz verdiği saatte alamaması üzerine intihar etmiş olan Albay Reşat Çiğiltepe’nin isminin uygun bir sokağa verilmesiyle ilgili önergesini Ekim toplantısında meclise sunmuştu.

    Meclis İsim Tespit Komisyonu, önergeleri görüşerek, Yeşilyurt Mahallesi’ndeki 4300, 3709 ve 4325 sokaklara ‘Antalyalı Hakkı Çavuş Caddesi’, Şafak Mahallesi 4254 Sokak’a da, ‘Albay Reşat Çiğiltepe Caddesi’ isimlerinin verilmesini önerdi. Komisyonun öneri raporu, meclisten oybirliği ile geçti.

    KURTULUŞ SAVAŞI ŞEHİTLERİN İSMİ KEPEZ’DE YAŞAYACAK

    Oylamanın ardından açıklama yapan Başkan Tütüncü, Kurtuluş Savaşı’nda bu ülkeyi ebedi Türk vatanı kılmak için canlarından vazgeçen şehitlerin isimlerini Kepez’de yaşatmaktan onur duyduklarını söyledi. Antalyalı Hakkı Çavuş’un ve Albay Reşat Çiğiltepe’nin hatıralarının Kepez’in caddelerinde yaşayacağına işaret eden Tütüncü, “Şehitlerimizin, bu ülkeye hizmet etmiş büyüklerimizin isimlerini kalıcı eserlerimize vererek, Kepez’de yaşatmaya devam edeceğiz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow