hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Litvanya'nın bağımsızlığının yıl dönümü kutlandı

    Litvanyanın bağımsızlığının yıl dönümü kutlandı
    expand

    Litvanya'nın bağımsızlığının yıl dönümü kutlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - Bağımsızlıklarının 30'uncu yılının kutlayan Litvanyalılar, ülkelerinden 2 bin 500 kilometre uzaklıkta Türk turizminin başkenti Antalya'da, iki ülke arasındaki dostluğu simgeleyen ağaç dikti. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın da katıldığı törende özgürlüğün simgesi rüzgar gülleri dağıtıldı. 
    Başkan Uysal, Litvanya'nın bağımsızlığının 30'uncu yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törende Litvanya Antalya Fahri Konsolosu Mine Okudur, Türkiye Litvanlar Derneği Başkanı Margiris Klenavicius, Muratpaşa Yabancılar Meclisi üyeleri ve Antalya'da yerleşik yaşayan yabancıların kurdukları derneklerden davetlilerle Fener Mahallesi'nde bulunan bir parka ağaç dikti. 
    Türkiye ve Litvanya arasındaki dostluğun işareti olarak kabul edilen ağacı dikme töreninde konuşan Başkan Uysal, Litvanya'nın çok güzel bir Baltık ülkesi olduğunu belirtti. Başkan Uysal, şöyle konuştu:
    “Bağımsızlığını kazanmasının 30'uncu yılı çok anlamlı. Barışçı, güler yüzlü, uzun boylu ve basketbol oynayan insanları hatırlıyoruz, Litvanya denince. Biz de Muratpaşa'mızda iyilik için, sevgi, saygı ve komşuluk için, insanlık için çaba gösteren pozitif, sevecen komşularımızı anlıyoruz. Onlarla gurur duyuyoruz. Onlarla bir arada olmaktan çok memnunuz, mutluyuz. Onların bu çok özel güzünü kutluyor ve diktiğimiz ağaçların Litvanya'nın Türkiye ve insanlıkla olan güzel ilişkilerine katkı sağlamasını temenni ediyoruz."
    Başkan Uysal, dikilen ağaca can suyunu verirken tören Litvanlar için özgürlüğün simgesi olan rüzgar gülleriyle birlikte hatıra fotoğrafının çektirilmesiyle sona erdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow