hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    LÖSEV ailesi açılışta buluştu

    LÖSEV ailesi açılışta buluştu
    expand

    LÖSEV ailesi açılışta buluştu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA) - LÖSEMİLİ Çocuklar Vakfı (LÖSEV) annelerinin el emekleriyle ortaya çıkan ürünlerin satıldığı LSV Dükkan Mağazası hizmete girdi.

    LÖSEV Antalya Ofisi ile LÖSEV annelerinin el emekleriyle ortaya çıkardığı ürünlerin satışının yapıldığı Bülent Ecevit Bulvarı üzerindeki LSV Dükkan Mağazası'nın açılışı, LÖSEV gönüllülerini bir araya getirdi. Törenin ev sahipliğini LÖSEV Yönetim Kurulu Başkanı Üstün Ezer yaptı. Mağazanın açılışına Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, LÖSEV Genel Koordinatörü Hülya Ünver, LÖSEV Bölgelerden Sorumlu Genel Koordinatör Yardımcısı Füsun Emecan Özcan'ın yanı sıra, aileler, gönüllüler ve LÖSEV destekçisi okulları temsilen öğrenci ve öğretmenleri katıldı.

    Ekibiyle birlikte davetlilere 'hoş geldiniz' diyen Ezer, konuşmasında LÖSEV'in kuruluşu hikayesini ve çıktığı yolda yaşadıklarını dile getirdi. Üstün Ezer, 90'lı yılların sonunda her 100 hastadan 80'inin kaybedildiğini, günümüzde ise LÖSEV hastanelerinde lösemi ile mücadelenin yüzde 92 başarıya ulaştığını söyledi. Ezer konuşmasına şöyle devam etti;

    "Bu göreve başladığımda maalesef bütün çocukları kaybediyorduk. Akşam sağlıklı bıraktığımız çocukları ertesi gün yerinde göremiyorduk. Bu çocuklar lösemiden ölmüyordu, enfeksiyondan, açlıktan, yalnızlıktan ölüyordu. En önemlisi hayata bağlayamıyorduk. Moralleri, umutları yoktu. Tükenmişlikle birlikte bu hayata veda ediyorlardı. Şimdi ise LÖSEV hastanelerinde başarı oranımız yüzde 92'lere ulaştı. Türkiye genelinde ise hala bu rakam çok düşük. Bu yola çıktığımız ilk günlerde inanın ki lösemi canavarı ile uğraşmak bugünün psikopatlarıyla uğraşmaktan daha zordu. Her gün kaybettiğimiz çocuklar, ağlayan anneler, beni teselli etmeye etmeye çalışan babalar, 'Doktor bey üzülme biz bir çocuk kaybettik ama sen yüzlerce çocuk kaybediyorsun' diyen babaların o sözleri kulaklarımdadır, hala çınlar."

    'LANET OLSUN PARAYI İCAT EDENE'

    Lösemiyle mücadeledeki başarı çıtalarını yükselttikçe, birtakım çevrelerden tepki gördüklerini dile getiren Ezer, "İşte bu nedenle bize ruhsat vermiyorlar. Bu nedenle bizim hastanemizi açtırtmıyorlar. Biz para almadığımız için kötüyüz. Onların gözünde olmasın denilen bir kuruluşuz. Çünkü biz çocukları yaşatıyoruz. Çünkü biz çocuklarımıza kendi çocuklarımız gibi davranıyor ve önem veriyoruz. Biz çocuklarla aileleriyle aramıza parayı sokmuyoruz. Lanet olsun o parayı icat edene. Biz onların sadece hayatını düşünüyoruz" diye konuştu.

    Törene katılan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen de, LÖSEV ve gönüllülerinin her daim yanlarında olduklarını dile getirdi. Tören, gönüllü öğrencilerin dans ve müzik gösterileriyle sürdü. Ardından LSV Dükkan Mağazası'nın açılışı yapıldı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow