hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Madama Butterfly' sahnede

    Madama Butterfly sahnede
    expand

    'Madama Butterfly' sahnede

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Devlet Opera ve Balesi, Puccini'nin Uzakdoğu ezgileri ile süslediği dünyaca ünlü 'Madama Butterfly' operasını sahnelemeye hazırlanıyor.

    Antalya Devlet Opera ve Balesi, librettosu Luigi Illica ve Giuseppe Giacosa'ya ait olan Puccini'nin 'Madama Butterfly' operasının sezon prömiyerini Yiğit Günsoy'un rejisi ile 23 Mart Cumartesi günü saat 20.00'de gerçekleştirecek. Eserde Antalya DOB orkestrasını şef Alexandru Samuil yönetirken, Antalya DOB korosu şef Mahir Seyrek tarafından çalıştırılıyor.

    İtalyanca seslendirilecek iki perdelik eserin dekor tasarımı Gürcan Kubilay, kostüm tasarımı Gülden Sayıl ve ışık tasarımı Mustafa Eski tarafından hazırlanırken, koreografi Kürşat Kılıç'a ait.

    Dünya opera edebiyatının en önemli eserleri arasında yer alan ve Antalya Devlet Opera ve Balesi'nde provaları hızla devam eden eserde 'Madama Butterfly' rolünü Sevinç Bilgin ve Nurdan Küçükekmekçi, 'Pinkerton' rolünü Koray Damcıoğlu ve Burak Pektaş, 'Sharpless' rolünü Umut Tarık Akça, Serhat Konukman ve Melih Tepretmez, 'Suzuki' rolünü Gülçin Gültekin, Sibel Kızılateş ve Medine Tuganova, 'Goro' rolünü Devrim Demirel ve Fatih Şanal, 'Bonzo' rolünü Toygarhan Atuner ve Baturalp Bilgili, 'Yamadori' rolünü Baha İşler ve Mehmet Ali Tutar, 'Kate' rolünü Tuğçe Oğuzülgen ve Emel Öziş, 'Il Commissario Imperiale' rolünü Erdi Can Aybaş ve 'L'Ufficiale Del Reistro' rolünü Enis Ok sezon boyunca dönüşümlü canlandıracak.

    Fiyatları 10, 30 ve 40 TL arasında değişen ve 26 Mart'ta tekrar sahnelenecek eserin biletleri Haşim İşcan Kültür Merkezi ve Cumhuriyet Meydanı'ndaki opera gişelerinin yanı sıra www.biletiva.com internet adresinden de temin edilebilir.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow