hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Madama Butterfly son kez sahnede

    Madama Butterfly son kez sahnede
    expand

    Madama Butterfly son kez sahnede

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Devlet Opera ve Balesi, Puccini'nin Uzakdoğu ezgileri ile süslediği dünyaca ünlü 'Madama Butterfly' operasını, opera özüne uygun biçimde kısaltılan dekor ve kostümlü konser versiyonu ile bu sezon son kez sahnelenecek.

    Antalya Devlet Opera ve Balesi, librettosu Luigi Illica ve Giuseppe Giacosa'ya ait olan Puccini'nin 'Madama Butterfly' operasını Yiğit Günsoy rejisi ile 26 Şubat Cumartesi akşamı saat 20.00'de kaçıran veya tekrar izlemek isteyen sanatseverler için sahneleyecek. Eserde Antalya DOB orkestrasını şef Tulio Gagliardo yönetirken, Antalya DOB korosu şef Mahir Seyrek tarafından çalıştırılıyor.

    İtalyanca seslendirilecek iki perdelik eserin dekor tasarımı Gürcan Kubilay, kostüm tasarımı Gülden Sayıl ve ışık tasarımı Mustafa Eski imzasını taşıyor.

    Dünya opera edebiyatının en önemli eserleri arasında yer alan eserde 'Madama Butterfly' rolünü Nurdan Küçükekmekçi, 'Pinkerton' rolünü Burak Pektaş, 'Sharpless' rolünü Umut Tarık Akça, 'Suzuki' rolünü Gülçin Gültekin ve 'Goro' rolünü Devrim Demirel canlandıracak.

    Fiyatları 25, 50 ve 70 TL arasında değişen eserin biletleri Haşim İşcan Kültür Merkezi ve Cumhuriyet Meydanı'ndaki opera gişelerinin yanı sıra www.biletinial.com internet adresinden temin edilebilecek.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow