hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ana su borusu patladı, tarımsal sulama suyu kesildi

    Ana su borusu patladı, tarımsal sulama suyu kesildi
    expand

    Ana su borusu patladı, tarımsal sulama suyu kesildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ömer KARÇA/MANAVGAT, (DHA)- ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde Naras Barajı'ndan tarımsal sulama amacıyla su taşıyan ana su borusu patladı. Patlama sebebiyle kapalı devre sulama sistemi ve açık sulama kanallarına su taşıyan ana boru hattında su kesildi.

    Manavgat ovasında yaklaşık 4000 hektar tarım arazinin sulanmasında kullanılan Naras Barajı'ndan kapalı devre sulama sistemleri ve açık sulama kanallarına su taşıyan 2300'lük CTP ana su borusu Şişeler mahallesi'ndeki bölümünde patladı. Arıza nedeniyle su akışı kesildi. Doğu Antalya Sulama Birliği Başkanı Adem Özdemir, boruda meydana gelen patlamanın sebebi konusunda araştırma yaptıklarını belirtti. Özdemir, “Patlayan su borusu, tarımsal sulamada kullanılan, suyu barajdan taşıyan ana su borusu. Patlamanın meydana geldiği bölge ise düz bir arazi. Patlama ile ilgili araştırmamız devam ediyor. Muhtemelen yoğun yağış nedeniyle çevre sularının da etkisi ile toprak kaymasına bağlı bir patlama meydana geldi. Çünkü bölgede yaptığımız ilk incelemede yoğun miktarda çevre suyunun aktığını gördük, diz boyu su var ve zemin balçık şeklindeö diye konuştu.

    ONARIM PERŞEMBE GÜNÜ YAPILACAK

    Olumsuz hava koşulları nedeniyle onarım işlemini yapamadıklarını anlatan Özdemir, şunları söyledi:

    "Patlayan borunun onarımı için malzemelerimiz ve ekibimiz hazır bekliyor. Yağmur nedeniyle çalışma yapamıyoruz. Çünkü boruda patlayan alanın sarılıp ısı ile izolasyon malzemesinin eritilmesi gerekiyor. Yağış altında bu işlemi yapamıyoruz. Meteorolojiden aldığımız bilgiye göre perşembe günü herhangi bir değişiklik olmazsa onarım yapmamız için hava koşulları uygun olacak."

    Yağışın etkili olması nedeniyle üreticilerin su borusunun patlamasından kaynaklı sıkıntı yaşamadığını, seracıların da bu sürede havuzlardaki suları kullandığını belirten Özdemir, "Açık tarım yapan üreticilerimizin, yağmur yağışından dolayı şu an için bir su ihtiyacı olmadığını düşünüyorum. Su borusundaki patlama nedeniyle etkilenebilecek olan seracılardır, ancak onların da su havuzlarındaki suyu kullanıyorlar. Havuzdaki suyu bitmiş olan seracılarımız da sıkıntı olabilir" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow