hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Apollon Tapınağı'nda kitap okudular

    Apollon Tapınağında kitap okudular
    expand

    Apollon Tapınağı'nda kitap okudular

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA)- ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde Manavgat Gençlik Merkezi genç gönüllüleri, Side Apollon Tapınağı'nın gölgesinde kitap okudu.

    'Antalyalı Gençler Okuyor' projesi kapsamında Manavgat'ın tarihi mekanlarında okuma etkinliği düzenleyen Manavgat Gençlik Merkezi Genç Gönüllüleri, Seleukia'nın ardından Side'de Apollon Tapınağı'nı kendilerine mesken seçti. Mustafa Kutlu'ya ait 'Tarla Kuşu'nun Sesi' isimli kitabı okuyan gençler, okuma etkinliğinin sonunda kitap hakkında kritikte bulundu.

    Koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler çerçevesinde 20 yaş ve altı gençler ile çocuklara uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması dolayısıyla kitap okuma etkinliğini 13:00 ile 16:00 saatleri arasında gerçekleştirdiklerini ifade eden Manavgat Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Süleyman Karakaya, "Doğada açık havada insanların spor yapmasını, kitap okumasını, doğanın, tarihin ve tüm güzelliklerin farkına varmak ve toplumda dikkati çekmek amacıyla Manavgat'ın tarihi dokularını kendimize mekan olarak seçiyoruz. Etkinliğimizde sadece kitap okumakla kalmıyor, okuduğumuz kitapların kritiğini de gerçekleştirerek gençlerin farklı bakış açılarını yakalama becerilerini de geliştirmelerine yardımcı oluyoruz" dedi.

    MANAVGAT GENÇLİK MERKEZİ HERKESE AÇIK

    Salgın sürecinde online kitap okuma etkinliği de düzenlemek istediklerini belirten Karakaya, Manavgat Gençlik Merkezi'nin de 7'den 77'ye kadar tüm vatandaşlara açık olduğunu vurguladı. Karakaya, "Dileyen vatandaşlarımız merkezimize gelerek burada bulunan kütüphanemizden faydalanabilir. Dileyen vatandaşlarımız da oluşturduğumuz kitap okuma etkinliğimize katılarak bizimle birlikte doğanın ve tarihin keyfini kahve içerek çıkarabilir" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow