hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Aşağıhisar'da köklü düzenleme

    Aşağıhisarda köklü düzenleme
    expand

    Aşağıhisar'da köklü düzenleme

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    MANAVGAT, (DHA)- MANAVGAT'ta ikinci el eşya alım satımı yapan spot mağazaların yoğunlukla bulunduğu Aşağıhisar Mahallesi'nde köklü değişimin startını verildi. Manavgat Belediyesi'nin projesiyle 5 sokak eski atıl görüntüsünden kurtarılarak, modern bir siluetle yeniden kazandırılacak.

    Manavgat Belediyesi kent merkezinde ticaretin yoğunlukla yapıldığı, en eski ve köklü caddelerde yaptığı düzenleme çalışmalarını sürdürüyor. Geçen dönem Hisar Caddesi, Atatürk, Fevzi Paşa, Gülveren ve Mithatpaşa caddelerini yenileyerek modern görünümleriyle kente yeniden kazandıran Manavgat Belediyesi, şimdi de Aşağıhisar Mahallesi'nde ikinci el eşya alım satımı yapan ve halk arasında 'Ev-kurcular' olarak bilinen sokakları da kapsayan yol, çevre düzenlemesi ve cephe rehabilitasyonu çalışmalarını başlattı. 4588, 4606, 4605, 4607, 4603 sokaklar için hazırlanan projelerle sokakların siluetini değiştirmek, eski atıl görüntülerinden kurtarmak ve bölgede iş yeri bulunan esnaflar ve vatandaşların daha rahat yaşam alanlarına sahip olabilmeleri hedefleniyor. Yapılacak olan köklü değişimin ticareti de olumlu yönde etkileyerek esnafa katkı sağlaması bekleniyor.

    ENGELLİ DOSTU TASARIM

    5 sokağı kapsayan çalışmalarda, yaklaşık 4000 m2'lik sert zemin ve peyzaj düzenlemesi yapılacağı bildirildi. Önümüzdeki günlerde başlayacak olan çalışmalarla kötü görüntü oluşturan eski bina cephelerinin de yeniden tasarlanarak, gölgelik revizyonu ile daha modern bir siluet elde edileceği açıklandı. Yaya öncelikli olmasına rağmen park sorunu olan bölgede 5 sokakta toplam 90 aracın park etmesine imkan verecek cepler oluşturulacağı, kaldırımların ise engelli dostu olarak tasarlanacağı vurgulandı. Akdeniz'in simgesi turunç ağaçlarının dikileceği kaldırımlarda ise kent mobilyaları ve modern, dekoratif aydınlatmaların yer alacağı düzenlemeyle güvenliği sağlanmış yaşam alanlarının oluşturulması planlanıyor. Çalışmada tabelaların da tek tip şekilde yenilenmesi düşünülüyor.

    SÖZEN'DEN TEŞEKKÜR

    Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, esnaf, vatandaş ve belediye işbirliğiyle yapılan her işin, her hizmetin güzel olacağına inandığını söyledi. Sözen, "Amacımız kentimizi insanlarımızın içinde yaşamaktan zevk alabilecekleri bir kent haline getirebilmektir. Sokaklarımızla ilgili olarak uzun süredir devam eden proje çalışmalarımızı neticelendirdik. Şimdi bu sokaklarımızı esnaflarımız, vatandaşlarımız ve belediyemiz işbirliği ile en güzel şekline büründüreceğiz. Çalışmalarımıza verecekleri destek için şimdiden halkımıza ve esnaflarımıza teşekkür ediyorum. Hedefimiz, düzenleme çalışmalarımızı en kısa sürede tamamlamak" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow