hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkan Sözen, kadınlarla yürüdü

    Başkan Sözen, kadınlarla yürüdü
    expand

    Başkan Sözen, kadınlarla yürüdü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANTALYA, (DHA) - MANAVGAT Belediye Başkanı Şükrü Sözen, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde, 'Kadına Şiddet' konulu fotoğraf sergisinin açılışını yaptı, kadınlarla 'Umutlu Yarınlar Yürüyüşü'ne katıldı.
    Atatürk Kültür Merkezi'nde Ferhat Demircan'ın sergi açılışına Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, eşi Hatice Sözen, İYİ Parti Manavgat İlçe Başkanı Hatice Avcı, CHP Manavgat İlçe Başkanı Aliye Coşar, CHP Kadın Kolları Başkanı Dilşat Taş ve çok sayıda kadın katıldı. Sergide kadına yönelik şiddeti anlatan fotoğraflar ilgi çekti. Başkan Şükrü Sözen, tüm kadınların gününü kutladıktan sonra 'Umutlu Yarınlar Yürüyüşü'ne katıldı. 
    Atatürk Kültür Merkezi önünde toplanan kadınlar, Kent Meydanı'na kadar yürüdü. Ellerinde 'Vardık, Varız, Var olacağız', 'Kadın mutlu değilse, toplum mutlu değildir', 'Kadına değer vermek kendine değer vermektir', 'Kadınlar Cumhuriyet'in odak noktasıdır' yazlı dövizleri ile yürüyen kadınlar, renkli görüntüler oluşturdu. Yürüyüş sırasında bir vatandaş, Başkan Sözen ve eşi Hatice Sözen'e siyah güvercin verdi. Bir süre ellerinde güvercinlerle yürüyen Sözen çifti, ardından güvercinleri 'Tüm kadınlara özgürlük, barış, şiddetsiz bir dünya' diyerek uçurdu.
    Başkan Sözen Kent Meydanı'nda kadınlara karanfil dağıttı. CHP Kadın Kolları Başkanı Dilşat Taş yaptığı basın açıklamasında tüm kadınların gününü kutladı. Taş, “Kadınların dünyamızda özellikle ülkemizde beklentileri, ayrıcalık değil, sevgi, saygı ve eşit koşullarda hak ettikleri değerin verilmesidir. Kadınlara her zaman değer veren, emeğine saygı duyan ve yücelten bir Manavgat'ı oluşturduğu için Belediye Başkanımız Sayın Şükrü Sözen'e teşekkür ediyoruz" dedi. 
    Konuşma sonrasında Sarılar Kadın Spor Merkezi öğrencilerinin zumba gösterisi ile eğlenen kadınlar, Başkan Sözen'e etkinlik hazırladığı için teşekkür etti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow