hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkan Sözen'den mahalle toplantıları

    Başkan Sözenden mahalle toplantıları
    expand

    Başkan Sözen'den mahalle toplantıları

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MANAVGAT, (DHA) - MANAVGAT Belediye Başkanı ve Millet İttifakı'nın Manavgat Belediye Başkan Adayı CHP'li Şükrü Sözen, Evrenseki ve Sağırin mahallelerinde halk toplantıları yaptı.
    Başkan Sözen'in toplantısında İYİ Parti Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal, İYİ Parti Manavgat İlçe Başkanı Hatice Avcı, CHP Manavgat İlçe Başkanı Aliye Coşar, İYİ Parti ve CHP'nin ilçe yönetimleri, gençlik kolları, kadın kolları ile Millet İttifakı belediye meclis üyesi adayları katıldı. Başkan Şükrü Sözen, her iki mahallede de alana meşaleler ve havai fişeklerle birlikte girdi. Mahallelerde büyük sevgi ve ilgiyle karşılaşan Başkan Sözen, çocuklar, büyükler ve gençlerle yakından ilgilendi. 
    BAŞKAN SÖZEN TEŞEKKÜR ETTİ
    Başkan Şükrü Sözen, kırsal mahalle gezilerini Sağırin Mahallesi'nde sonlandırdıklarını söyledi. 2 aydır devam eden ziyaretlerinde küçüklü büyüklü 82 mahalleye gittiklerini belirten Başkan Sözen, binlerce de esnafa uğrayarak ellerini sıktıklarını söyledi. Manavgat'ta kalan bir aylık süreçte gitmedik köy, sıkmadık el bırakmamacasına çalışmaya devam edeceklerini belirten Başkan Sözen, seçim gezilerinde kendine destek olan, başta CHP kadın kolları, gençlik kolları olmak üzere, CHP ilçe yönetimi ve seçim komitesine teşekkür ettiğini söyledi. Sözen, Manavgat'ın geleceği için çıktığı onurlu yolda İYİ Parti ile güzel ve verimli çalışan ikili olduklarını da vurguladı. Sözen, Milletvekili Tuba Vural Çokal başta olmak üzere, tüm İYİ Parti ilçe yönetimine de teşekkür etti. 
    Başkan Şükrü Sözen, seçim süreçlerinde zamanın büyük önemi olduğunu belirterek, "Önümüzde kat etmemiz gereken çok mesafe var. Seçim sürelerinde saatin, dakikanın önemi vardır. 1 ayda Manavgat'ımızda el sıkmadık hiçbir hemşehrimizi bırakmayacağız. Binlerce esnafımız var. Toplumun duasını almadan geçemeyeceğimizi bildiğimiz için kat etmek gereken mesafe çok" dedi.
    'BEDEL ÖDEYEN BİR TOPLUMUZ'
    Başkan Şükrü Sözen, özellikle köy gezilerinde insanların en büyük sıkıntısının ekonomi olduğunu gördüğünü belirterek, Türkiye'nin geldiği noktada sorumluluk alma ihtiyacı duydukları için yeniden yola çıktıklarını kaydetti. Sözen, "Köylerimizin üzerinde çok büyük yük var. Biliyorduk ama bu kadarını bilmiyorduk. Evine ekmek götürme kavgasında yenilmiş durumdalar. Umutsuzluk içinde yaşam kavgası veren insanın siyaseti asla olmaz. Bunları görüp üzüldüm. Üretmekte zorluk çektiklerini anlattılar. Zor şartlarda ürettiklerini satamadıklarını söylediler. Hayvanlarının yemine, samanına yulafına yetişemediklerini söylediler. En önemlisi de evlatlarının yarınından kaygı duyduklarını ifade ettiler. Bir anneyle görüştüm. Orada gördüklerimden ağlayarak çıktım. Ekonomik süreç gittikçe insanın yakasını alıyor. Bir de göçmenleri alıyoruz. Kendi evladın açken, işsizken bu insanları sahiplenmek yanlıştır. Bütün bunlarda bir tezat var. Gittiğim yerlerde insanlar elektrik su faturalarını gösteriyor. Bu ne anlama geliyor diye. Çünkü katlamalı. Bedel ödeyen bir toplum olduk" dedi.  
    'İDARECİ İNSAN TOPLUMUN SIKINTILARINI BİLMELİ'
    İdareciliğe soyunan insanların toplumun sıkıntılarını bilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Sözen, "Bugün her şey belediyecilik değil. İdari noktadaki insanların toplumun nasıl sıkıntılarının olduğunu, yaşama dair kaygılarını idareciler bilmek zorunda, buna katkı yapmak ve dile getirmek zorunda. Sizlerin yaşadığınız sıkıntıları bilmek ve hissetmek zorundayız. 3. dönem sizin huzurunuza gelip tekrar görev talep ediyorum dememin temelinde bu var. 10 yıldır acısıyla tatlısıyla, yaptığımızla, yapamadığımızla sizlere hizmet etmeye gayret ediyorum. Kentime, ülkeme, bayrağıma, Atatürk değerlerine bağlılığımdan asla bir şey kaybetmedim. Her türlü sıkıntıya, meşakkate rağmen 10 yıldır sizin için mücadele eden bir kardeşinizim. Kendini yetiştirmiş, Türkiye ölçeğinde iyi bir belediyeci olduğu tescillenmiş bir kardeşiniz olarak karşınıza geldim. Belediye başkanlığının bir ibadet olduğunu bilerek bu günlere geldim" diye konuştu.
    'DİK DURDUK, ÇOK MESAFE KATETTİK'
    Başkan Sözen, şöyle devam etti:
    "Köylerimiz de dahil 106 mahalleye hizmet götürdük. Sizlerin dualarıyla kat ettiğimiz o mesafeleri gözlemlediğiniz için bunları saymayı bir tarafa bırakıyorum. Şükrü Sözen ve arkadaşları şunu bunu yaptık demenin dönemi geçti. Askerdeki gibi kıdem kazandık. Projelerimizi size salı günü anlatacağız. Çok güzel hazırlıklarımız var. Bu toplumda çalıştık ve her türlü kösteklemeye rağmen nasıl hizmet edilir ve nasıl düştüğü yerden kalkılır ve tekrar bu toplumun önünde dimdik durulurun sınavını verdik sizlerin dualarıyla. Bu kentte kendini denge zanneden yapılara kendimi sorgulatmam. Benim kulağımı ancak sizler çekersiniz. Türkiye çapında sayısız ödüller aldık. Devamlı çimde yürümüyoruz. Çamurda, balçıkta yürüyoruz. Sürekli 'sizi nasıl başarısız kılarım, elindeki imkanları alıp nasıl toplumun önünde küçültürüz' diyen siyasi yapılarla mücadele ediyoruz. Bugün bizler sizlerle beraber çıktığımız bu yol arkadaşlığı sürecinde bizim önümüzü kesmek adına yapılan manevrayı beraber yakaladık."
    'GÖREVE TALİP OLANLAR EMEĞE SAYGI DUYMALI'
    Seçim sürecinde seviyenin düştüğünü kaydeden Başkan Sözen, şöyle devam etti:
    "Göreve talip olanlar emeğe saygı duymalı. Bu toplum seçim süreçlerini yeni görmüyor. Bu toplum seviyeli, ahlaklı, terbiyeli insanların birbirini rencide etmediği, saygı çerçevesinde devlet adabını bilerek seviyeli seçimler gördü. Bugün seviye biraz düşüyor. Seviyenin Manavgat halkının hak etmediği bir noktaya geldiğini görüyoruz. Şükrü Sözen'i kızdırırsak hataya sevk ederiz. Şükrü Sözen hayatında ne zorluklar yaşadı. En tepeyi de en dibi de gördü. Asla bu toplumu huzursuz edecek şekilde çirkinleşmez." 

    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow