hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Boztaş: Manavgat'ın tarım geliri yüzde 462.5 arttı

    Boztaş: Manavgatın tarım geliri yüzde 462.5 arttı
    expand

    Boztaş: Manavgat'ın tarım geliri yüzde 462.5 arttı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    MANAVGAT, (DHA)- MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, Manavgat'ın tarım gelirinin son 5 yılda yüzde 462.5 kat arttığını söyledi.

    Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) ve Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde 2021 yılı Kırsal Kalkınma Destekleri Semineri düzenlendi. Online olarak düzenlenen seminer MATSO sosyal medya hesaplarından da yayınlandı. Toplantının açılış konuşmasını yapan MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, Manavgat'ın tarım gelirinin son 5 yılda yüzde 462.5 arttığını belirterek, hibe ve desteklerin ise yüzde 46 olduğunu ve Manavgat'a biraz daha fazla destek beklediklerini söyledi.

    Manavgat'ta başat sektörün turizm olduğunu kaydeden Başkan Boztaş, kadim sektör tarımın da önemli bir oranda yapıldığını vurguladı. Boztaş, "Son yıllarda kadim sektörü aile çiftçiliğinden daha çok iş insanlarımızın yatırım yaptığı bir sektör haline gelmiştir. 2014 yılında MATSO'ya kayıtlı 295 tarım ve hayvancılık yapan firma varken 2020 yılı kasım ayı sonu itibarıyla 506 firma olmuştur. Bunlar daha çok örtü altına yönelik faaliyet gösteriyor. 2014 yılında 21 dekar alan olan örtü altı muz üretimimiz 2020 yılı sonunda yaklaşık 15 bin dönüme ulaşmak üzere. Sevindirici olan iş insanlarının artık tarıma da yatırım yapmalarıdır. Ürün yığılmasını bir risk olarak görüyoruz. İş insanlarımızın ürün çeşitlenmesine yönelik tavsiyelerde bulunuyoruz" dedi.

    İl Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Karaca, Başkan Boztaş'a programı düzenlediği için teşekkür ederek başladığı konuşmasında destek programlarını her yıl düzenlediklerini söyledi. Kırsal kalkınma destekleri ile ilgili gelen müracaatların çoğunluğunun olumlu sonuç alındığını kaydeden Karaca, evraklarında eksik olmayanları bakanlığa gönderdikleri ve Antalya'ya ayrılan destek oranında Manavgat'a da destek sağlanacağını söyledi. Son yıllarda Manavgat'ın Antalya ve ülke tarımına katkısı çok hızlı geliştiğinin altını çizen Karaca, Manavgat'ın özellikle muz üretiminde bunu gösterdiğini belirtti.

    Kırsal Kalkınma Şube Müdürü İzzet Kaş da Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programının 14. etap uygulamaları hakkında katılımcılara bilgi verdi.

    Toplantı sonunda online katılımcıların soruları cevaplandı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow