hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çanakkale şehitlerine Manavgat'tan toprak götürecekler

    Çanakkale şehitlerine Manavgattan toprak götürecekler
    expand

    Çanakkale şehitlerine Manavgat'tan toprak götürecekler

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    MANAVGAT, (DHA) - ÇANAKKALE Zaferi'nin 104'üncü yıl dönümü dolayısıyla Manavgatlı şehitlerin mezarlarına memleketlerinden toprak götürecek bisikletliler yola çıktı. Bisikletlileri Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve İYİ Parti Milletvekili Tuba Vural Çokal uğurladı.
    Çanakkale Zaferi'nin 104'üncü yıl dönümü dolayısıyla 1100 kilometre pedal çevirerek, 57'nci Alay Şehitliği'nde yatan Manavgatlı şehitlerin mezarlarına memleketlerinden toprak götürecek olan Ufuk Ahmet Anatça, Murat Güvenç, Mehmet Başkır, Hasan Ünal, Burak Ünlü, Zeki Dinç Türk ve Mehmet Hanifi Fidan, Manavgat Belediyesi önünden uğurlandı. Bu yıl 5. kez bu etkinliği düzenleyen bisikletlileri Manavgat Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Manavgat Belediye Başkan Adayı CHP'li Şükrü Sözen ile İYİ Parti Milletvekili Tuba Vural Çokal yolcu etti.
    Gruba Antalya'dan Gökhan Çiğdem de katılacak. Toplam 9 gün sürecek yolculuğun ardından Çanakkale'ye ulaşacak bisikletliler, şişelere koydukları toprakları 18 Mart günü Çanakkale Savaşı'nda şehit düşen Mehmetçiklerin mezarlarına dökecek.
    'SON DERECE ÖNEMLİ VE GURUR VERİCİ'
    Başkan Şükrü Sözen, düzenlenen etkinliği çok önemsediklerini belirterek, "Bu etkinliği Ulu Önder Atatürk'ün geçmişte verdiği o onurlu mücadelelere sahip çıkılan bir aktivite olduğu için yürekten destekliyoruz. Kardeşlerimiz, Manavgat halkı adına Çanakkale'deki özel etkinliğin parçası olacak. Biz de onlara katkı yapmak, onların yanında olduğumuzu göstermek amacıyla buradayız. Manavgat'ımız adına son derece önemli ve gurur verici bir etkinlik. Hepsine Manavgat halkı adına bu duruşlarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow