hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çelik boruları kesip çaldılar

    Çelik boruları kesip çaldılar
    expand

    Çelik boruları kesip çaldılar

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA)- ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde içme suyu hattının çelik su borularını kesip çaldığı iddia edilen ve Toros Dağları'nda takip ve kovalamaca sonucunda yakalanan 4 kişiden E.Y. ve G.T. adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin boruları sahipsiz sandıkları ve yaptıklarının suç olduğunu bilmediklerini söylediği belirtildi.

    Manavgat'ın Salur Mahallesi'nde bulunan Yerköprü Deresi'nden Yeniköy Mahallesi'ne giden içme suyu hattındaki çelik borular bazı kişiler tarafından dün öğleden sonra kesilerek çalındı. Olayı haber alan Yeniköy Mahallesi Muhtarı Abdullah Zeki Kavuklu'nun şikayeti üzerine Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri harekete geçti.

    TOROS DAĞLARINDA TAKİP VE KOVALAMACA

    Jandarma ekipleri, boruları çalan şahısların kamyonetle kaçtığını tespit etti. Toros Dağları içerisinde yaşanan takip ve kovalamanın ardından jandarma ekipleri E.Y., H.Y., O.U. ve G.T. isimli şahısları 07 AIV 509 plakalı kamyonetle Yer Köprü mevkiinde yakaladı. Araçta yapılan aramada suç aleti olan oksijen kaynağı ile çalınan çelik borular ele geçirildi.

    SUÇ OLDUĞUNU BİLMEDİKLERİNİ İDDİA ETTİLER

    Sarılar Jandarma Karakolu'na getirilen 4 kişiden H.Y. ve O.U. ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, E.Y. ve G.T. işlemlerinin tamamlanmasının ardından savcılığa sevk edildi. Şüpheliler ifadelerinde içinden içme suyu akan boruları sahipsiz sandıklarını ve yaptıklarının suç olduğunu bilmediklerini söyledikleri belirtildi.

    Diğer taraftan yakalanan 4 kişi hakkında sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal etmek ve maske takmamak suçlarından ayrı ayrı 4 bin 50'şer TL olmak üzere toplam 16 bin 200 TL idari para cezası uygulandı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow