hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Çocuk Gözünden Atatürk' şiir yarışması

    Çocuk Gözünden Atatürk şiir yarışması
    expand

    'Çocuk Gözünden Atatürk' şiir yarışması

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA)- ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü kapsamında düzenlenen 'Çocuk Gözünde Atatürk' şiir yarışması sonuçlandı.

    Antalya Barosu Manavgat Çocuk Hakları Merkezi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'yle birlikte 20 Kasım Dünya Çocuk Günü kapsamında ortaokul öğrencileri arasında düzenlediği 'Çocuk Gözünde Atatürk' konulu şiir yarışmasının ödülleri verildi. Manavgat Adliyesi Konferans Salonunda düzenlenen ödül törenine Manavgat Baro Temsilcisi Av. Saip Umut Sertçelik, Manavgat Milli Eğitim Şube Müdürü Yusuf Usta, yarışmaya katılan öğrenciler, öğretmenleri ve aileleri katıldı. Yarışmada birinci Antalya Koleji'nden Arda Erdoğan olurken, ikinci yine aynı okuldan Halis İbişoğlu, üçüncü ise Hacı Sultan Mehmet Kara Ortaokulu'ndan Dilara Köse oldu.

    Ödül töreninde konuşan Antalya Barosu Manavgat Çocuk Hakları Merkezi avukatlarından Yalçın Kırma, Atatürk'ün 'Çocuk demek, umut demek; çocuk demek, gelecek demek; çocuk demek, memleket demek' sözünü hatırlatarak, "Biz büyükler onların insan olarak taşıdığı haysiyet ve değere önem vererek adımlarımızı atmalıyız. O küçük hanım ve beyleri her türlü ayrımdan uzak tutarak büyümelerini sağlamalıyız. Onların kişiliklerine uygun ortamda mutlu ve esenlik içerisinde yetişmeleri için elimizden geleni yapmalıyız. Ancak bu şekilde hem toplum olarak hem de dünya barışı olarak aydınlık bir gelecekte yaşayabiliriz" dedi.

    Avukat Yalçın Kırma, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 20 Kasım 1989 tarihinde imzalanan Çocuk Hakları Sözleşmesi'nde Türkiye'nin de imza attığını belirterek, "Bu sözleşme çocuk haklarının korunmasını amaçlamış ve taraf devletlerin sözleşme maddelerine kesinlikle uymaları gerektiğini hükme bağlanmıştır. Bu sözleşme sayesinde Türkiye Cumhuriyeti uluslararası hukuktaki çocuk hakları kavramını Çocuk Koruma Kanunu ile de iç hukukta güvence altına almıştır" diye konuştu.

    Törende dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow