hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Demirkapı Tüneli'nde çalışma sürüyor

    Demirkapı Tünelinde çalışma sürüyor
    expand

    Demirkapı Tüneli'nde çalışma sürüyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA)- ANTALYA'yı Konya'ya bağlayacak olan Manavgat ilçesinde yapımı devam eden Demirkapı Tüneli'nde çalışmalar çift vardiya olarak sürüyor. Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit, 5 kilometrelik uzunluğa sahip tünelin tamamlandığında Türkiye'nin ikinci büyük tüneli olacağını söyledi.

    Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit beraberinde İlçe Jandarma Komutanı Yarbay İlker Özcan, Manavgat Orman İşletme Müdürü Sedat Çalış, Manavgat Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Şükrü Yıldırım ve diğer yetkililerle birlikte Taşağıl ve Beşkonak bölgesinde ziyaretlerde bulundu. Antalya ile Konya arasındaki mesafeyi 71 kilometre kısaltacak olan karayolu ve Demirkapı Tüneli'nde incelemelerde bulunan Kaymakam Yiğit, yolun Seydişehir- Akseki- Manavgat güzergahına alternatif olacağını belirtti.

    Karayolu ve Demirkapı tünelinin tamamlanmasıyla Antalya- Serik ve Manavgat'ın Eynif ve Gembos ovalarından geçerek Gembos- Derebucak- Beyşehir- Konya üzerinden İç Anadolu Bölgesi'ne bağlanacağını söyleyen Kaymakam Yiğit, "Demirkapı Tüneli, eski zamanlardaki İpek Yolu'na geçit olarak tasarlanmış tarihi bir yere yapılıyor. Türkiye'de yapılan büyük karayolları tünellerinden biri, ulaşım ağına katılacak en büyüklerden biri. Şu anda yapılan en büyük tünel Ovit Tüneli Erzurum- İspir arasında, ondan sonra bizim tünelimiz geliyor. Net uzunluğumuz 5 bin metre. Çalışmalarımız gece gündüz çift vardiya olarak devam ediyor" dedi. Kaymakam Yiğit, yapım çalışması devam eden tünelde şantiye yetkililerinden de bilgi aldı.

    TARİHİ HANDA İNCELEMELE

    Beydiğin Mahallesi'nde bulunan ve 1200'lü yıllarda yapılan Anadolu Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat tarafından yaptırılan Kargıhan'da incelemelerde bulunan Kaymakam Yiğit, tarihi İpek yolu üzerinde bulunan Kargıhan'ın Manavgat-Konya arasında yıkılmayan tek Selçuklu hanı olduğunu söyledi.

    ORMAN YANGINLARINDA İLK MÜDAHALE ÖNEMLİ

    Taşağıl Orman İşletme Müdürlüğü'ne Murtbeli yangın ilk müdahale ekip binası ve binada 7/24 görev yapan ekip personeli ziyaret eden Kaymakam Yiğit, yangın havuzunda incelemelerde bulundu ve ağaç kesim çalışmalarını inceledi. Kaymakam Mustafa Yiğit, orman yangın söndürme personelinin kutsal bir görev icra ettiğini belirterek, yangında ilk müdahalenin önemli olduğunu söyledi. Yangın söndürmede yangın su havuzlarının önemine vurgu yapan Yiğit, Manavgat'ta çok sayıda yangın söndürme havuzlarının olduğunu belirtti.

    YALNIZ DEĞİLSİNİZ YANINIZDAYIZ PROJESİ

    Kaymakam Mustafa Yiğit, Taşağıl Mahallesi'nde İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından uygulanan 2020 yılı Yalnız Değilsiniz Yanınızdayız Projesi kapsamında ev ve kişisel bakımı yapılan Sultan Yılmaz'ın evini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Kaymakam Dr. Yiğit, Sultan Yılmaz ile bir süre sohbet ederek sorunlarını dinledi. 2020 yılı Yalnız Değilsiniz Yanınızdayız Projesi kapsamında Manavgat'ta 90 ailenin ev ve kişisel temizlik işleri yapıldığını kaydeden Kaymakam Yiğit, bu kişilerin yardıma muhtaç, kendisine bakacak kimsesi olmayan, yalnız ve günlük işlerini idame ettirebilecek durumda bulunmayan, kamu veya özel firmalar tarafından kurulan huzurevi vb. kurumlara yerleşemeyen kişilerden oluştuğunu söyledi. Projenin 5 yıldır uygulandığını ifade eden Mustafa Yiğit, "Yaşları nedeniyle evlerine kapanmış, mevcut odalarını bile temizleyecek güce sahip olmayan ve evde bakım aylığı almayan yaşlı veya özürlü yalnız yaşayan vatandaşlarımızın ev ve kişisel temizliklerini yaparak daha sağlıklı bir yuva haline getiriyor ve insanların hayatla olan bağlarını güçlendiriyoruz. Yapılan bu çalışmalar ile çevreye örnek olup, komşuluk ilişkilerini geliştiriyoruz. Hepsinden öte, insan onuruna yakışır ve sosyal devlet ilkesi çerçevesinde sağlıklı bir ev ortamı sağlayarak Devletimizin her zaman kimsesizlerin kimsesi olduğunu gösteriyoruz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow