hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Depremzede öğrencilere moral gezisi

    Depremzede öğrencilere moral gezisi
    expand

    Depremzede öğrencilere moral gezisi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA) - KAHRAMANMARAŞ'ta meydana gelen depremlerin ardından aileleriyle Manavgat'a yerleştirilen depremzede öğrencilere moral gezisi düzenlendi.

    Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından evleri hasar gören binlerce depremzede, İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından çeşitli illerde kamu kurumlarının misafirhaneleri, öğrenci yurtları ve otellerde geçici ikamete alındı. Antalya'nın Manavgat ilçesine gelen 50 binden fazla depremzedenin bir kısmı otellere bir kısmı öğrenci yurtlarına bir bölümü de yakınlarının yanına yerleştirildi.

    Depremzedelerin eğitim çağında bulunan çocukları da ilçedeki çeşitli okullarda misafir öğrenci olarak eğitimlerine başladı. Bu kapsamda Manavgat Gündoğdu Düriye Duran İlk ve Ortaokulu'na kayıt yaptıran öğrenciler için ilçenin tarihi ve doğal güzelliklerinin bulunduğu yerlere moral ve motivasyon gezisi düzenlendi. Manavgat Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün organizasyonunda ve Düriye Duran İlk ve Ortaokulu idarecileri tarafından gerçekleştirilen gezide depremzede öğrenciler, Side Antik Kenti, dünyaca ünlü Manavgat Şelalesi ve Türkbeleni Tepesi seyir alanını gezdi. Manavgat Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, soysal faaliyetlerin depremzede öğrencilerin travmalarını daha çabuk atlatmaları için önemli olduğunu belirterek, bu tür çalışmaların çeşitlenerek süreceğini söyledi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow