hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    DSP Lideri Aksakal: Ben bildim bileli Atatürk'ü istismar ediyorlar

    DSP Lideri Aksakal: Ben bildim bileli Atatürkü istismar ediyorlar
    expand

    DSP Lideri Aksakal: Ben bildim bileli Atatürk'ü istismar ediyorlar

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mithat ABAKAN/MANAVGAT (Antalya), (DHA)- DEMOKRATİK Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, Cumhuriyet Halk Partisi'ni (CHP) eleştirerek, "Ben bildim bileli Atatürk'ü istismar ediyorlar, ben bildim bileli Atatürk'ü pazarlıyorlar ve böyle ayakta kalıyorlar. Atatürk kurmuş ama Atatürk'ün kurduğu zamanki ilkelerin hiçbirisi kalmamış ki bu partide" dedi.
    DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Antalya'nın İbradı ve Manavgat ilçelerinde partisinin seçim ofisi açılışına katıldı. DSP Antalya İl Başkanı Ahmet Çakmak'la birlikte Manavgat'a gelen Aksakal, gazetecilere açıklamada bulundu. Parti olarak 31 Mart yerel seçimleri aday belirleme işlemlerini tamamladıklarını ve adaylarını tanıttıklarını söyleyen Aksakal, "31 Mart seçimlerinin Türkiye için bir dönüm noktası olduğu iddiasına karşılık biz biraz daha farklı bir görüşü benimsiyoruz. 31 Mart seçimleri Türkiye için yeni bir kilometre taşıdır. 31 Mart seçimleri Türkiye'de öyle görünüyor ki 17 yıldır iktidara muhalefet yapamayan, başta ana muhalefet olmak üzere, diğer muhalefet partilerinin yeni bir yapıya kavuşmasını sağlayacak. 17 yıldır iktidarda olan ve ülkeyi yöneten AK Parti önemli bir güç kaybıyla, önemli bir bölünme sürecini yaşayabilir. Türkiye'de kartlar yeniden karılacaktır. DSP, AKP iktidarına devrettiği devleti 2023 seçimlerinde mutlaka geri alacaktır" diye konuştu.
    Partisinin parlamenter rejimi benimsediğini belirten Önder Aksakal, "DSP ittifak çalışmalarına ve ittifak projelerine başından beri karşı koydu. Bizim Atatürk'ten öğrendiğimiz ve Türkiye'ye en yakışan rejim olarak demokratik parlamenter rejimi yeniden ihdas edeceğimize, yeniden gerçekleştireceğimize yönelik projelerimiz ve programımız var" dedi.
    'VARSA BİR BİLDİĞİN ÇIKAR BELGESİNİ KOY ORTAYA'
    Aksakal, bir gazetecinin sorusu üzerine CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in partisine yönelik eleştirilerine tepki göstererek, şunları söyledi:
    "Önder Aksakal'ın sarayın önünde yattığını iddia etmek bir siyasetçinin söyleyeceği laf değil. Bunlar ayıp şeyler. Diyor ki, 'Efendim bunlar seçimlere sokulmuyordu, bunları AK Parti finanse ediyor' demeye getiriyor. Doğrudan söylemiyor ama aklınca ima ediyor. Varsa bir bildiğin çıkar belgesini koy ortaya, insanlara iftira etmenin âlemi var mı? DSP 33 senedir siyaset sahnesinde, sen kendini sosyal demokrat parti olarak sayıyorsun, siyaset yapıyorsun, devletten para alarak yapıyorsun. DSP 5 kuruş para almıyor devletten. Hedefimiz aynı; bu iktidarın gitmesi."
    'BEN BİLDİM BİLELİ ATATÜRK'Ü PAZARLIYORLAR'
    CHP'ye yönelik eleştirilerine devam eden DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, sözlerini şöyle sürdürdü:
    "Ben bildim bileli Atatürk'ü istismar ediyorlar, ben bildim bileli Atatürk'ü pazarlıyorlar ve böyle ayakta kalıyorlar. Buradaki iyi niyetli arkadaşım benim seçmenim, vatandaşım, 'Aman, Atatürk kurmuş bu partiyi bir halel gelmesin.' Atatürk kurmuş ama Atatürk'ün kurduğu zamanki ilkelerin hiçbirisi kalmamış ki bu partide. Vatanın, milletin bölünmez bütünlüğüyle ilgili tartışma yaratan ve özerklik isteyen, ayrışma isteyen kesim bu partide; dinci siyaseti etkin kılmaya çalışan kişiler ve kesimler bu partide ve Atatürk'ün kurduğu partinin eliyle Meclis'e taşınmışlar. Kendi seçmenleri bu gidişe itiraz ediyor, 'Bu doğru değil' diyorlar. Bakıyorlar ki çözüm yok, adam istifa ediyor, samimi siyaset yapan DSP'ye geliyor. Bundan neden rahatsız oluyorsun."
    'ANKARA'DA 2 ÜLKÜCÜ, 1 SOLCU ADAY'
    Ankara'da Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı'nın çıkardığı büyükşehir belediye başkan adaylarının ikisinin de ülkücü olduğunu söyleyen Aksakal, "Ankara'da aday çıkarıyorsunuz, Cumhur İttifakı denilen yapı bir ülkücüyü çıkarıyor, kendisine Atatürkçü, solcu, devrimci diyen parti başka ülkücüyü çıkarıyor. Demokratik Sol Parti solcu bir aday çıkardığında 'Vay oyları bölüyor.' Böyle saçma bir şey olur mu. Siz solda bulunan seçmene zulüm ediyorsunuz. Bu zulümdür. Ben de o zulmün önüne geçiyorum. Bir sol parti olarak, hatta seçimlere katılan tek sol parti olarak, aday gösteriyorum" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow