hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Düzenleme sonrası bazı emlakçılar ilanları kaldırdı'

    Düzenleme sonrası bazı emlakçılar ilanları kaldırdı
    expand

    'Düzenleme sonrası bazı emlakçılar ilanları kaldırdı'

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    MANAVGAT, (DHA) - ANTALYA Vergi Dairesi Başkanı İlhan Karayılan, internette gayrimenkule ilişkin ilan verilerinin Gelir İdaresi Başkanlığı sistemine aktarılması yönündeki düzenlemesinin ardından bazı emlakçının ilanlarını kaldırdığını söyledi.

    Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) ve Antalya Vergi Dairesi Başkanlığı işbirliğinde emlak, oto galeri ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren MATSO üyelerine yönelik taşınır, taşınmaz malların internet üzerinden satışı, kiralanması ve diğer vergi mevzuatlar hakkında bilgilendirme amacıyla seminer yapıldı. MATSO Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen seminerde MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör, Antalya Vergi Dairesi Başkanı İlhan Karayılan, Manavgat Vergi Dairesi Müdür Vekili Sultan Küçüktuna ve Denetim Koordinasyon Müdürü Ramazan Özen, MATSO Başkan Yardımcısı Şükrü Arslan ve üyeler yer aldı.

    MATSO Başkanı Seydi Tahsin, tüm sektörlerde görünen fiyat farklılıklarının taşınır, taşınmaz malların internet ortamındaki satış ve kiralanmasında çok daha farklı fiyatların ortaya çıkmasının ardından devletin 31 Mayıs 2022 tarihinde Resmi Gazete 'de Vergi Usul Kanunu Tebliğini yayımlayarak yürürlüğe koyduğunu söyledi.

    'BİLGİLERİ GELİR BAŞKANLIĞI SİSTEMİNE AKTARACAK'

    Gayrimenkul ve taşınır malların ticaretinde yüksek rakamların görüldüğünü, internet üzerinde yapılan ilanlarda satış ve kiralama fiyatlarında kontrolsüz artış yaşandığını belirten Antalya Vergi Dairesi Başkanı İlhan Karayılan, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın artan şikayetler nedeniyle yeni düzenleme yaptığını dile getirdi. Karayılan, "Yayınlanan tebliğde internette gayrimenkule ilişkin ilan verilerinin Gelir İdaresi Başkanlığı sistemine aktarılması yönünde bir düzenleme oldu. İlanı verenlerin adres ve kimlik bilgisi olmak üzere bütün bilgileri bu portalların, veri sağlayıcısı aracı kuruluşlar periyodik olarak bilgileri Gelir Başkanlığı sistemine aktaracak. Aslında Gelir İdaresi Başkanlığı 100'den fazla veriyi otomatik alıyor. Banka bilgileri, tapu bilgileri, nüfus bilgileri birçok bilgiyi birçok kuruluştan alıyor" diye konuştu.

    'EMLAKÇILAR İLANI KALDIRDI'

    Düzenlemenin ardından bazı emlakçıların internet reklamlarını kaldırdıklarını tespit ettiklerini ifade eden Karayılan, "Burada çok fazla çekincenin olmaması gerektiğine inanıyorum. Tabi algılar başka olabiliyor. Özellikle bazı emlakçı arkadaşların, ilanlarını kaldırdıkları şeklinde bir takım duyumlar oldu. Yani bunlar demek ki ilanlarının arkasında duramayan insanlar" diye konuştu.

    UKRAYNA-RUSYA SAVAŞI ETKİLEDİ

    Antalya ve ilçelerinin turizm destinasyonu olduğunu ve yaşanan olumsuz gelişmelerden etkilenebildiğini ifade eden Antalya Vergi Dairesi Başkanı İlhan Karayılan, "Yılbaşından bu yana özellikle gayrimenkul sektöründe anlaşılmaz bir fiyat artışı oldu. Antalya turizmde gözde bir destinasyon, savaştan dolayı geçici olarak gelen insanlar da Antalya, Alanya ve Manavgat'a yerleştiler. Bu fiyat artış durumlarına etkisi oldu" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow