hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'İç turizmde artık Manavgat da var'

    İç turizmde artık Manavgat da var
    expand

    'İç turizmde artık Manavgat da var'

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    MANAVGAT, (DHA)- MANAVGAT Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, İstanbul'daki EMITT fuarıyla ilgi yaptığı değerlendirmede, fuarın bölge için önemine vurgu yaparak, "İç turizmde artık Manavgat da var" dedi.

    MATSO, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde 24. kez kapılarını açan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMITT) stant açarak Manavgat- Side destinasyonunun tanıtımını gerçekleştirdi. Manavgat Kaymakamı Dr. Mustafa Yiğit, MATSO Başkanı Ahmet Boztaş ve yönetim kurulu üyeleri tarafından ziyaretçilerin ağırlandığı fuarda 4 gün boyunca MATSO standında görevli personel tarafından ilçenin tanıtımına yönelik Manavgat'ı tanıtan neşeli haritalar, tanıtım kitapçıkları, broşür ve tanıtım argümanları dağıtıldı.

    MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, fuarın dünyanın en büyük dört turizm fuarından biri olduğunu belirterek, 60 bin metrekare alanda düzenlenen fuara dünyanın dört bir yanından sektör profesyonellerinin katıldığını kaydetti. Fuarda Manavgat - Side destinasyonunu MATSO olarak tanıttıklarını anlatan Başkan Boztaş, yapılan tanıtımın bölge turizmine katkı sağladığını kaydetti

    EMITT Fuarı'nın turizm iç piyasasındaki önemine dikkati çeken Boztaş, yapılan tanıtımlar sonrasında bölgede yerli turist oranında artışlar yaşandığını söyledi. Başkan Boztaş, "İç turizmde artık Manavgat da var" dedi.

    Son yıllarda yapılan çalışmalarla otellerin iç piyasaya yönelik ağırlamış olduğu misafir oranının yüzde 10'dan yüzde 15 civarına doğru yükseldiğini kaydeden Boztaş, "Yerli misafir oranını orta vadede yüzde 20-25 oranlarına çıkarmayı hedefliyoruz. Krizlere karşı dirençli olabilmek için pazar ve ürünümüzü çeşitlendirmemiz gerekiyor. EMITT Fuarı bu açıdan bir fırsattır" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow