hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Jandarmadan kask denetimi

    Jandarmadan kask denetimi
    expand

    Jandarmadan kask denetimi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mithat ABAKAN/MANAVGAT(DHA) - ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde jandarma tarafından motosiklet sürücülerine yönelik gerçekleştirilen denetimlerde 321 bin 387 lira cezai işlem uygulandı.

    Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik TİM Komutanlığı ekipleri motosiklet denetimlerine aralıksız devam ediyor. 'Hayatıma Kastım Yok, Kaskım Var' projesi kapsamında temmuz ayının ilk döneminde sürücülere yönelik kask denetimi yapıldı ve kaskı bulunmayanlara kask dağıtıldı. 17 Temmuz'dan sonra kask denetimine başlayan jandarma trafik timleri 262'si kasksız sürücü olmak üzere toplam 653 sürücüye 321 bin 387 lira ceza kesti.

    Denetimlere aralıksız devam edileceğini belirten trafik ekipleri, "Burada amaçlanan cezai işlemden daha çok, sürücülerin kask takması ve motosiklet kazalarında meydana gelen ölüm ve yaralanma sayılarının azalmasıdır. Emniyet kemeri kullanımının yaygınlaşmasını amaçlayan uygulamalarda olumlu sonuçlar aldık. Aynı sonucu kask kullanımı konusunda da almayı önemsiyoruz. Hedefe ulaşana kadar uygulamalara devam edecek" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow