hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kaymakam öğrencilerle oyun oynadı

    Kaymakam öğrencilerle oyun oynadı
    expand

    Kaymakam öğrencilerle oyun oynadı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA) - MANAVGAT Kaymakamı Mustafa Yiğit, inceleme için gittiği Sarılar İlkokulu'nda öğrencilerle kutu devirme oyunu oynadı.

    Manavgat'ta eğitim ve öğretimin tekli sisteme düşürülmesi için yeni okul inşaatları devam ediyor. Sarılar İlkokulu bahçesinde yapımı devam eden ek binadaki çalışmaları Kaymakam Mustafa Yiğit, eşi Mehtap Yiğit, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Kürşat Kutalmış Şenol, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muammer Sarıdemir ve diğer yetkililer birlikte inceledi. Okul inşaatını inceleyen Kaymakam Mustafa Yiğit, ilçede tekli eğitim sistemine geçmek amacıyla çalışmaların hayırseverler ve devlet eliyle aralıksız devam ettiğini söyledi.

    Yapımı devam eden binadan çıktıktan sonra bahçede ders gören çocukların yanına giden Kaymakam Mustafa Yiğit ve beraberindekiler, hangi dersi işlediklerini sordu. Sarılar İlkokulu'ndaki 3 ayrı 3'üncü sınıf öğrencilerinin ortaklaşa yaptıkları Hayat Bilgisi dersinde yerel yönetim konusunu işlediklerini söylemeleri üzerine, Kaymakam Mustafa Yiğit, öğrencilere yerel yönetimleri anlattı.

    Dersin tamamlanmasının ardından öğrencilerle birlikte Kaymakam Mustafa Yiğit ve beraberindekiler kutu devirme oyunu oynadı. Çocukların oyun oynamalarının hem ruhen hem de fiziksel olarak gelişimine büyük katkı sağladığını belirten Kaymakam Yiğit, "Onlarla oyun oynamak oldukça keyifliydi. Bizim zamanımızda oynadığımız birçok oyun şu anda maalesef yok. Çocuklar teknolojiyle birlikte büyüyor. Halbuki arkadaşlarıyla oyun oynayan çocuklar, yardımlaşmayı, paylaşmayı ve hayatı birlikte yaşamayı da öğrenir. Bu konuda özellikle hem anne ve babalara hem de öğretmenlerimize büyük görevler düşüyor" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow