hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kaymakam Yiğit: Salgını vatandaşlarımızın işbirliği ile bitireceğiz

    Kaymakam Yiğit: Salgını vatandaşlarımızın işbirliği ile bitireceğiz
    expand

    Kaymakam Yiğit: Salgını vatandaşlarımızın işbirliği ile bitireceğiz

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ömer KARÇA/MANAVGAT, (DHA)- MANAVGAT Kaymakamı Mustafa Yiğit, yeni kontrollü normalleşme döneminde yeniden açılan işyerleri ile pazar yerlerini ziyaret etti.

    İçişleri Bakanlığı'nın Dinamik Denetim Süreci ile ilgili genelgesi kapsamında Manavgat'ta yeniden açılan restoran ve kafeler ile pazar yerlerini ziyaret eden Kaymakam Yiğit, buralarda vatandaşlar ve esnafla görüşerek uyarılarda bulundu. Kontrollü normalleşme döneminde, Covid-19 salgını ile mücadelede yeni bir döneme girdiklerini belirten Kaymakam Mustafa Yiğit, “Yeni dönemde salgının yayılmasını önlemek için tedbirlere uyacağız ve tedbirlerin de uygulandığını sıkı sıkıya denetleyeceğiz" dedi.

    Yeni dönem ile birlikte yeme-içme yerleri, kafe, kahvehane, kıraathane, çay bahçesi, dernek lokalleri, bilardo salonu, internet kafe ve nişan düğün salonları gibi işyerlerinin belirli bir dönemin sonunda yeninden açıldığını belirten Kaymakam Yiğit, “Bir dönemdir kapalı olan ve yeni dönemde yeniden açılan işyerlerimizden tek beklentimiz, alınan tedbir ve önlemlere uymalarıdır" dedi.

    Manavgat'ta açılan işyerleri ile pazar yerlerini ziyaret eden Kaymakam Yiğit, buralarda esnaf ve vatandaşla görüştü. İşyeri sahiplerine yeni dönemin hayırlı olmasını temenni eden Kaymakam Yiğit, “Covid-19 salgını, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizi ve ilçemizi de etkiledi. Bazı işyerleri tedbirler kapsamında bir süre kapatılmak, bazı işyerlerimiz ise kısıtlı bir alanda çalışmak zorunda kaldı. Salgın seyrinin izlenmesinin ardından yeni kontrollü normalleşme sürecinde de bu iş yerlerimize yeniden faaliyetlerine başlama fırsatı sunuldu. Bu nedenle yeniden açılan işyerlerimize hayırlı işler, bol kazançlar temennisinde bulunarak ziyaretlerimizi gerçekleştirdik" dedi.

    Önemli bir turizm kenti olan Manavgat'ta turizm sezonunun huzurlu ve sorunsuz bir şekilde başlamasını da salgınla yapılacak mücadelenin başarısına bağlayan Kaymakam Yiğit, “Salgın nedeniyle kontrollü normalleşme dönemindeyiz. Hayatımızın her alanının normalleşmesi için tüm kurallara uymalıyız. Sağlığımız için hepimiz birbirimize karşı sorumluyuz. Bu salgını vatandaşlarımızın işbirliği ile bitireceğiz. Vatandaşlarımız maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına bağlı kalmalı. İşyerlerimiz de alınan kararları sıkı sıkıya uygulamalı. İnşallah birlikte başaracağız" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow