hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kaymakam Yiğit'ten pazar denetimi

    Kaymakam Yiğitten pazar denetimi
    expand

    Kaymakam Yiğit'ten pazar denetimi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ömer KARÇA/MANAVGAT, (DHA)- MANAVGAT Kaymakamı Mustafa Yiğit, İçişleri Bakanlığı kararıyla ilçede açılan semt pazarında denetimlerde bulundu.

    İçişleri Bakanlığı'nın üreticilerin mağdur olmaması ve vatandaşların da ihtiyaçlarını gidermesi amacıyla 8 ve 15 Mayıs Cumartesi günleri kurulmasına izin verdiği pazar yerleri bugün tam kapanma süreci içerisinde ilk kez açıldı. Manavgat'ta vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği pazar yerlerinin giriş kapılarında uzun kuyruklar oluştu. Zabıta görevlilerinin HES kodu sorgulaması ile pazar yerlerine giren vatandaşlardan içeride çok fazla zaman geçirmeden alışverişlerini tamamlamaları istendi.

    Manavgat'ta 5'i mahalle 6'sı semt olmak üzere 11 pazar yerinde 350 pazarcı esnafının tezgah açılmasına izin verildiği bildirilirken, Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Zafer Karaaslan, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay İlker Özcan ve Manavgat Pazarcılar Odası Başkanı Sami Dursun Doğan ile Pazartesi, Perşembe ve Ilıca pazar yerlerini ziyaret ederek denetlemelerde bulundu.

    Maske ve sosyal mesafe konularında sık sık vatandaşları uyaran Kaymakam Yiğit, pazarcı esnafının da hijyen kurallarına uymasını isteyerek, vatandaşların tezgahlardan kendi elleri ile ürün seçmelerine müsaade edilmemesini istedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow