hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Köpek gezdirme bahanesiyle hırsızlık

    Köpek gezdirme bahanesiyle hırsızlık
    expand

    Köpek gezdirme bahanesiyle hırsızlık

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA)- ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde köpek gezdirme bahanesiyle önce keşif, sonra da hırsızlık yaptığı belirlenen Ö.T., jandarma tarafından düzenlenen operasyonla yakalandı.

    Manavgat'ın Side Mahallesi'nde hırsızlık şikayetlerinin artması üzerine İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından araştırma başlatıldı. Yapılan araştırma, güvenlik kameraları ve parmak izi incelemesinde ocak ayında bir evde yaşanan cam kırılması olayıyla şubat ayında meydan gelen 4 ayrı hırsızlık olaylarını Ö.T.'nin gerçekleştirdiği tespit edildi. Ö.T.'nin girdiği evlerden toplam 21 bin 600 lira, 480 Euro ve 20 dolarla 2 çift ayakkabı çaldığı tespit edildi.

    KÖPEK GEZDİRME BAHANESİYLE KEŞİF

    Yapılan araştırmada Ö.T.'nin oturduğu evin en fazla 1 kilometre yakınındaki evlere girdiği belirlendi. Şüphelinin gündüz köpek gezdirme bahanesiyle sokaklarda dolaşarak keşif yaptığı, kamerası olmayan ya da görüntülere girmeyecek şekilde çevrede kamera olmayan evleri araştırdığı tespit edildi. Şüphelinin yaşadığı eve yakın yerlerde hırsızlık yaptığı ve hemen evine döndüğü için arama ve kontrollerde yakalanmadığı belirlendi.

    JANDARMADAN KAÇTI VİLLADA YAKALANDI

    Jandarma ekipleri tarafından aranan Ö.T., Side Mahallesi'nde dün akşam kendisine 'dur' ihtarında bulunan jandarmayı görünce panikleyerek kaçmaya başladı. Yaklaşık 15 dakika süren kovalamaca sonunda tatil sitelerinin duvarlarından atlayarak kaçmaya çalışan Ö.T. bir sitede villaya girerek saklanmaya çalıştı. Jandarma tarafından yakalanarak, gözaltına alınan şüphelinin üzerinden tornavida, kısa bıçak, eldiven ve bere çıktı.

    TUTUKLANDI

    Jandarmada hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen şüpheli işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Savcı tarafından sorgulanan Ö.T. sevk edildiği nöbetçi sulh ceza hakimi tarafından tutuklandı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow