hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Koronavirüs, amatör futbolu da etkiledi'

    Koronavirüs, amatör futbolu da etkiledi
    expand

    'Koronavirüs, amatör futbolu da etkiledi'

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ömer KARÇA/MANAVGAT, (DHA)- BÖLGESEL Amatör Ligi (BAL) takımlarından Manavgat Belediyespor'un teknik sorumlusu Baykal Kan, koronavirüs salgınının amatör futbolu da olumsuz etkilediğini belirterek, "Oyuncu grubu yaklaşık 9-10 aydır hiçbir şey yapamıyor. Antrenman, maç ve arkadaşlarımızla ilk başladığımızda inanın futbola yeni başlamış çocuklar gibiydiler" dedi.

    TFF Bölgesel Amatör Lig'de mücadele eden Manavgat Belediyespor, Alanyaspor U19 takımıyla hazırlık maçında karşı karşıya geldi. Manavgat Belediyespor 8'inci dakikada Alper'in attığı golle 1-0 öne geçti. Orta saha mücadelesi şeklinde geçen ve başka gol olmayan karşılaşmanın ilk yarısını Manavgat Belediyespor 1-0 önde tamamladı. Maçın ikinci yarısına hızlı başlayan Alanyaspor U19 takımından Yusuf, 65'inci dakikada beraberliği getiren golü attı. Her iki takım da gol girişimlerinden sonuç alamayınca maç 1-1 berabere sonuçlandı.

    FEDERASYONDAN RESMİ AÇIKLAMA YOK

    Karşılaşma öncesinde bir açıklama yapan Manavgat Belediyespor teknik sorumlusu Baykal Kan, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından BAL liginin ne zaman başlayacağı ve fikstürün ne zaman belirleneceği konusunda resmi bir açıklama yapılmadığını söyledi. Şu anda ligin 15 Mart'ta başlayacağına dair bir söylem olduğunu belirten Baykal Kan, "Federasyondan henüz bir açıklama yok, onun için biz hazırlıklarımıza en iyi şekilde devam edip Manavgat Belediyespor'u layık olduğu yerlere taşımak istiyoruz" dedi.

    Çalışmalara 1 ay önce başladıklarını belirten Kan, "Salgın amatör futbolu çok ama çok olumsuz etkiledi. En azından şunu söyleyebilirim, oyuncu grubu yaklaşık 9-10 aydır hiçbir şey yapamıyor. Antrenman, maç ve arkadaşlarımızla ilk başladığımızda inanın futbola yeni başlamış çocuklar gibiydiler, kondisyonlarını kaybetmişler, fiziki güçleri tamamen bitmiş, tabii doğal olarak salgının psikolojik etkileri vardı" diye konuştu.

    'BÜTÇE OLARAK BİZ DE KÜÇÜLDÜK'

    Manavgat Belediyespor olarak salgından en az etkilenen takımlardan biri olduklarını kaydeden Kan, şöyle dedi:

    "Sağ olsunlar belediye başkanımız, yöneticilerimiz bize ellerinden geldiğince yardım ediyor. Tabii bizim de bütçe anlamında belirli bir küçülmemiz var. Biz de onun doğrultusunda oyuncularımızı bulmaya çalışıyoruz. Buna göre transferlerimizi yapıyoruz. Daha doğrusu ayağımızı yorganımıza göre uzatmaya çalışıyoruz. İnşallah bunun sonucunda da istediğimiz başarıları elde edip muvaffak olup Manavgat Belediyespor'u iyi yerlere getireceğiz."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow