hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Koronavirüsün ekonomiye etkileri bilgilendirme toplantısı

    Koronavirüsün ekonomiye etkileri bilgilendirme toplantısı
    expand

    Koronavirüsün ekonomiye etkileri bilgilendirme toplantısı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    MANAVGAT, (DHA)- MATSO üyelerinin talep ve sorunlarını sesli ve yazılı almak amacıyla video konferans ve web semineri sitemiyle koronavirüsün ekonomiye etkileri bilgilendirme toplantısı düzenledi.

    Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) üyelerini bilgilendirmek, talep ve sorunlarını alarak ilgili mercilere iletmek amacıyla 'Koronavirüsün Ekonomiye Etkileri Bilgilendirme Toplantısı'nı video seminer ve video konferans sistemi halinde gerçekleştirdi. Aynı zamanda sosyal medya hesaplarından da canlı yayınlanan toplantıya 1500 MATSO üyesi katılarak talep ve sorunlarını sesli ve yazılı olarak sitemden iletti.

    MATSO, KRİZ MASASI KURDU

    MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, 15 Mart tarihinde ülke olarak yapılan pandemi ilanından ardından MATSO olarak kriz masası kurduklarını belirterek, üyelerin kriz masasına 7/24 ulaşabildiğini söyledi. İlk olarak pandeminin ekonomiye etkilerini üyelere SMS yöntemiyle sorduklarını hatırlatan Başkan Boztaş, üyelerinden gelen talep ve sorunları alarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) aracılığıyla ilgili mercilere ileterek girişimde bulunduklarını söyledi. İlettikleri birçok sorun ve talebin olumlu şekilde sonuçlandığını vurgulayan Başkan Boztaş, "Üyelerimiz sorun ve taleplerini kriz masamıza korona@matso.org.tr mail adresiyle 05306503640 veya 05303210656 WhatsApp hatlarımıza 7/24 iletebilir. Üyelerimizden sorun ve talepler geldikçe takibine devam edeceğiz" dedi.

    MATSO YÖNETİMİ ŞAHSİ İŞ YERİ MÜLKLERİNDEN 3 AY KİRA ALMIYOR

    Başkan Ahmet Boztaş, MATSO yönetim kurulu üyeleri olarak 1 Nisan- 1 Temmuz tarihleri arasındaki şahsi mülklerindeki 3 aylık iş yeri kira bedelinden vazgeçtiklerini hatırlatarak, süre bitmeden haziran ayı içerisinde yeniden bir durum değerlendirmesi yapacaklarını söyledi. Yaptıklarının bir işaret fişeği olduğunu belirterek, diğer mülk sahiplerine de örnek teşkil etmesini amaçladıklarını kaydeden Başkan Boztaş, mülk sahiplerine de çağrıda bulunarak, şöyle konuştu:

    "Sözleşme yapılmış, çek veya senet alınmış olsa da bu 3 ay kiracılarından iş yerleri için kira alınmamalıdır. Turizm sezonu içerisine çekini veya senedini almış, sözleşmesini yapmış, sözünü almış olanlar da kira miktarını 12'ye bölerek, total rakamın 3 aya tekabül edecek kısmı alınmamalıdır. Haziran ayı içerisinde sürecin yeniden değerlendirip, temmuzdan sonraki dönemle ilgili yeni kararın haziran ayı içerisinde belirlenerek belirsizlik giderilmelidir. MATSO yönetim kurulu olarak bizler özel kendimize ait olan kiraya verdiğimiz iş yerlerinde yukarıda saymış olduğum maddelerin tamamını uygulayacağız."

    Başkan Boztaş'ın açılış konuşmasının ardından MATSO Genel Sekreter Yardımcısı Ali Galip Koçer de 'iş dünyası olarak haklarımız neler?', 'finansa erişim imkanlarımız neler?', 'iş dünyasına verilen destekler neler?' konularında bilgilendirme yaptı.

    Toplantının finalinde ise üyelerden gelen gerek yazılı gerekse sesli sorular cevaplandırıldı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow