hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kuş yüzünden yangın çıktı

    Kuş yüzünden yangın çıktı
    expand

    Kuş yüzünden yangın çıktı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ömer KARÇA- Mehmet ÇELİKTEN/MANAVGAT, (DHA)- ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde Çayyazı ve Evrenseki mahallelerinde çıkan arazi yangınları söndürüldü. Çayyazı'da yüksek gerilim hattına konan kuşun yanarak düşmesi sonrası yangının çıktığı belirlendi.

    Çayyazı Mahallesi'ndeki tarlada anız yangını çıktı. Vatandaşların ihbarı ile olay yerine jandarma, Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü ve Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekiplerin müdahalesi ile yangın, tarlanın hemen sınırında bulunan ormanlık alana sıçramadan kısa sürede söndürüldü. Yapılan incelemede yüksek gerilim hattına konmaya çalışan kuşun elektrik çarpması yüzünden yanarak telef olduğu ve yere düşmesi sonucu da yangının çıktığı belirlendi. Soğutma çalışmaları sırasında tarladaki hendeklere takılan su tankeri ise iş makinesinin yardımı ile kurtarıldı. Su tankeri kurtarıldıktan sonra soğutma işlemine devam etti.

    SAZLIK ALANDA YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ

    Manavgat'ın Evrenseki Mahallesi Kömürcüler Deresi kenarında bulunan sazlık alanda da yangın çıktı. Yangına itfaiye ekipleri ve vatandaşlar tarafından müdahale edildi. Kısa sürede kontrol altına alınan yangın, yağmurun yağmasıyla söndü. Yangının bir vatandaşa ait arı kovanlarına zarar vermemesi için ekipler büyük çaba sarf etti

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow